3083
Sök

Temperatur på kylarvätskan på en turbo bil

58 Inlägg
15 juli 2008
Trådstartare
#1
Hej ja har en fundering runt tempraturen på kylvätskan i en turbobil

säg att man kör hyffsat hårt nån timme är det då normalt att ha 97 gradig vätska ?

mätt i expkärlet när jag väl kunde öppna kärlet utan att det överkoka så över 100 grader är det garanterat.

nån som har koll på vad normal temperatur är på kylarvätskan `?

Kodknäckare
82 Inlägg
15 juli 2008
#2
100grader låter väl vettigt. Bilar ska ju bli varma om man kör hett. Min turbobil och mina standardbilar låg alla över normaltemp när jag körde rally i några timmar. Men sålänge inte slangarna brister har du nog rätt temp wink

Smart. Beautiful. iNFiNiTi.

904 Inlägg
15 juli 2008
#3
När systemet är slutet så får du ju övertryck å då kokar inte vattnet förns närmare 120 grader... vatten tempen ska ju normalt inte vara så mycket över vad termostaten är på. De flesta brukar vara 87grader men finns ju ända uppåt 98 grader..

Men kör du hårt å systemet är litet så är de ju klart tempen börjar gå uppåt.

De ska va gött å leva

17 Inlägg
16 juli 2008
#4
MrVain skrev:
När systemet är slutet så får du ju övertryck å då kokar inte vattnet förns närmare 120 grader... vatten tempen ska ju normalt inte vara så mycket över vad termostaten är på. De flesta brukar vara 87grader men finns ju ända uppåt 98 grader..

Men kör du hårt å systemet är litet så är de ju klart tempen börjar gå uppåt.

det stämmer att det blir ett trycksatt system och med glyckol i vattnet blir det annan kokningsgrad om jag inte fått helt fel!!


Kodknäckare
82 Inlägg
16 juli 2008
#5
kokar inte upp förräns syre tillförs?

Smart. Beautiful. iNFiNiTi.

Forummoderator
9 299 Inlägg
16 juli 2008
#6
iNFiNiTi skrev:
kokar inte upp förräns syre tillförs?

Hur menar du nu?

When the eagles are silent, the parrots begin to jabber.

Assumption is the mother of all fuck ups!
764 Inlägg
16 juli 2008
#7
iNFiNiTi skrev:
kokar inte upp förräns syre tillförs?

Jo visst gör det det, men när vattentemperaturen ökar, ökar också vattnets volym vilket innebär att det blir övertryck i systemet. Vätska överlag får en högre koktemperatur då det trycksätts.
Även glykolen höjer koktemperaturen!


Sök