3575
Sök

Honda Accord 1992, knarrar framtill vid sväng

162 Inlägg
för 4 timmar sedan
Trådstartare
#1
Noterat de senaste veckorna att det kommer ett knarrande ljud framtill i bilen i samband med sväng. Det sker oavsett höger eller vänstersväng vid ett visst rattutslag. Verkar dock bara låta i samband med att jag gasar. Om bilen bara rullar utan gaspåslag så hör jag ingenting. Den är framhjulsdriven så börjar fundera på om det har något med drivknutar etc att göra.

Vid service för ett par år sedan påpekade man att det läcker fett från damaskerna vid drivknutarna (eller åtminstone någonstans vid framhjulen), om det inte är någon annanstans det tar i i samband med att jag ger gaspåslag.

Har haft bilen stående på tomgång och prövat med fullt rattutslag men inget knarrande, så vette katten vad det är.

6 024 Inlägg
för 27 sekunder sedan
#2
Herre gud! Om de som gjorde service för några år sedan påpekade att det läckte fett från drivknutarna fram så varför bytte du inte  damasker och fyllde på fett direkt?!
Felet är antagligen med din beskrivning slitna yttre drivknutar eller möjligen hjullager eftersom fettet har försvunnit.
Man blir ju förvånad av att om en firma som gör service påpekar att det läcker fett från en drivknut (och sånt är lätt att se om det kommer från en drivknut) så varför fixar man det inte direkt!?



Sök