Montera led ramp

Felixare
5 juli 2023 · 2 Inlägg

Hej! Jag har köpt en 6 tums led ramp på twostroke 12v 84w och jag har försökt koppla in den men det går inte så som jag vill. Mitt mål är att jag ska kunna slå på positionsläget och då lyser alla 4 lampor (ink varsel lamporna) det har jag löst. Men då när jag drar switchen till varselläget så tänds rampen också så det blir som hel och halv ljus. Allting funkar som det ska förutom att jag tror att jag får växelström till ledrampen!

Jag provade först med att koppla plus från rampen på batteriet och minus från rampen på samma kontakt som kabeln till varseljusen en gång satt. När jag drog på switchen så ändrade ljusstyrkan på rampen med den lös dock hela tiden även utan nyckel i eller oavsett läge på switchen.

Nu sitter minus från rampen på batteriet och plus från rampen är draget upp till samma kontakt som minus satt i förut och allting funkar men är ganska säker på att det är växelström.

Startar jag moppen så flimrar ju alla lampor om jag inte gasar då jag antar att det är generatorn som genererar mer ström ifall jag gasar, men det är väll det som kallas växelström? Hörde också att sladden till tuttan var likström o när jag provade så lös rampen jämt o fint men var ju inte inkopplat på switchen.

Hur gör jag, har jag någon likriktare på moppen o hur fungerar det? Måste jag köpa ett relä och hur kopplar man då?

Moppe= Longjia LJ50qt-k 2012

https://www1.garaget.org/gallery/images/247/246714/246714-65e18b92267e824263c03888a771cee7.jpg

Felixare
5 juli 2023 · 2 Inlägg

Blå går till varselljus så jag knipsa av den och koppla på den på den bruna som är t positionslamporna och led rampen sitter nu där den blåa satt så den slår på med hjälp av switchen!

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang