940 lysen

emmeman
14 februari · 12 Inlägg

Tjena har nyss köpt en 940 och tycker att elen är konstig. på vredet vänster om ratten så är alla 3 läget ett å samma. om ni förstår. lamporna lyser likadant oavsett vilket läge. sedan så funkar heller inte hellyset. när man klickar på spaken så stänger man antingen av eller på halvlyse

behöver verkligen hjälp då jag inte har en susning om vad det kan vara

Mew
14 februari · 2 169 Inlägg

Helljuset ska vara så på alla lägen utom när vredet är "på" (minns inte om det var till höger eller vänster, men det är iallafall på läget som har bilden med lysande lampa). Den har halvljusautomatik, så halvljuset lyser oavsett (om man inte rycker säkring... 29 tror jag det var). Men det ska slockna när man har vredet på positionsljus (i mitten).

Om inget av det ovanstående funkar så kanske någon har kopplat förbi vredet? Ryck ut panelen och se hur elen ser ut bakom. Om ingen har pillat där och kontaktstycket är orört kanske vredet är trasigt.

emmeman
15 februari · 12 Inlägg

Ja jo, men på 740in ja hade förut så var mitten positionsljusen, vänster dog allt, och höger var ”på” eller då normalt. det är väl så det ska vara. men när jag vrider ”på” vredet så funka ändå inte spaken för hellyse. man stänger fortfarande av eller på halvljuset på spaken. blir så jävla less på el då ja inte kan något heller. kan det vara nått relä? fast då borde de väl varit mer fel? eller? vet verkligen inte

Lucif3r
15 februari · 2 223 Inlägg

halvljusen ska stängas av när du trycker på spaken. 940 har ju dubbel-trådad lampa, dvs kombinerat hel- och halvljus. Men fjärrljusen ska ju tändas också med helljusen, så något är helt klart fel på helljusen - men halvljusen ska likväl stängas av, så där är det inget fel iaf.

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang