vinklelslip + finger?

index
8 maj 2007 · 658 Inlägg

Har också lyckats med några praktsaker.

1. Lagade en kartongmaskin när den plötsligt börjar spruta smältlim precis vid ansiktet, sliter undan skallen, slår i den i en stålbalk = grov hjärnskakning. Klarade mig iaf ifrån smältlimmet.

2. Städade svarven i verkstaden och lyckades köra in ett stål mellan knogarna och in i handen några cm, bara att sy.

3. Akutingrepp vid väg på min gamla 405Mi16, avgassystem som gått av, hissar upp med medföljande domkraft, halar under och börjar slita i systemet vilket leder till att domkraften välter och lägger sig på bröstkorgen = 2knäckta revben och lite skråmor (Lägger alltid under reservdäck eller liknande om jag inte har pallbockar efter det.)

4. Vinkelslip, flisa som bränner fast på hornhinnan = till sjukan och slipa = ögonlapp i två veckor

Sen bara småolyckor som klämda fingrar och skärsår.

Kilowatts is my living, horsepower is my life.
Eclips3 Lidhultare.
8 maj 2007 · 325 Inlägg

till mina små olyckor då:

gick i skola (4an) hade träslöjd och körde in ett stämmjärn (nyslipat) rätt in i handen precis ovanför handleden. fick plåstra o tejpa.
har varit lite småsaker med som inte är värda att nämna men nu i vintras så åkte jag o en poalre av vägen, vi skulle få upp bilen med hjälp av polarens traktor, vi satte fast en kätting i en krok bak på bilen, jag skulle hålla kroken så den inte lossnade men höll kvar när han spände så handen fastnade mellan bilen och den spände kättingen. AJJJ fick jag ur mig... hände inget mer med det sen, känslen försvann i 1-2 timmar efteråt men sen va det lugnt.

-Twiajävlen-
Youngblood Billackerare
8 maj 2007 · 737 Inlägg

-95 sprang jag rakt igenom en glasruta. Hade jag inte böjt bak huvudet (och större delen av överkroppen) sekunden innan jag hoppade in på altanen (utifrån) så hade jag kanske inte skrivit detta idag. Nu var det benen som fick ta hela smällen (då det var dem som gick igenom rutan först) Skar upp knäna, höger smalben och vristen på samma ben och dessutom fick jag ett skär sår i höger hand. Det var INTE så roligt.. Annars har jag klarat mig väldigt bra, aldrig brutit något, ännu. smile

Corrado VR6R 3.0 Turbo
Volkswagen Corrado VR6 "Corrado VR6R 3.0 Turbo" (1992)
Germax
8 maj 2007 · 12 086 Inlägg

engineaddict skrev:
http://www.garaget.org/gallery/archive/ … -84188.jpg

Så här kan det gå om man inte är försiktig!!!

Åhhhhh.. är det ditt finger?
Jag skulle precis säga att jag kapa av halva fingret en gång.. men min halva satt kvar iaf! =P

darkwizard Fordonstekniker
8 maj 2007 · 1 740 Inlägg

Youngblood skrev:
-95 sprang jag rakt igenom en glasruta. Hade jag inte böjt bak huvudet (och större delen av överkroppen) sekunden innan jag hoppade in på altanen (utifrån) så hade jag kanske inte skrivit detta idag. Nu var det benen som fick ta hela smällen (då det var dem som gick igenom rutan först) Skar upp knäna, höger smalben och vristen på samma ben och dessutom fick jag ett skär sår i höger hand. Det var INTE så roligt.. Annars har jag klarat mig väldigt bra, aldrig brutit något, ännu. smile

Varför skulle du genom en ruta?????

Lev livet, det kan ta slut fort
Saab 900 I16 "Blood Red Lady" (1989)
Germax
8 maj 2007 · 12 086 Inlägg

Koop skrev:
Av alla hundratals klantsaker jag har gjort så är det en sak som har gjort speciellt ont.
Jag låg under en bil och svetsade, och en loppa lyckades hoppa ner och IN i örat!
Hörde bara att det fräste till och kände en obeskrivlig smärta från örat. Inte speciellt lätt att peta ut heller.

Kapa sig lite i händer/fingrar när man håller på det hör liksom till.

Ungefär lika skönt som o få en 3mm stor svetsloppa vandrande ner innanför tshirten! Svetsa rost är livsfarligt, dom där svetslopporna kan bränna hål på allt möjligt obehagligt

ErskPersk Svindåre
8 maj 2007 · 1 433 Inlägg

har klarat mej ganska bra ändå, ioförsej har jag varit på sjukhus 13 gånger men det var för sjukdomar och liknande. en sak har jag gjort så ja har måsta åkt in på akuten, när jag var lite, 12-13 år kanske så hadde jag ett trägevär på sista april och ett ditlimmat rör på toppen för att ha det som sikte. tänkte skjuta iväg en raket med det röret, stoppade in raketen, tände på stubinen, sen kollade jag in i andra änden av röret med högerögatn. frääääääs sa det sen vare bara å åka in på akuten. har krut i ögat nu efter det och det kommer jag ha så länge ja lever.

They called us a Dead Generation, they told us that we wouldn't survive
They left us alone in the maelstrom, as you can see we're all clearly alive!

Feminism; Idelogin bottnar i att alla män är svin, och att kvinnor är lika bra som männen
Stairway to heaven or highway to hell? i´ll think i choose the highway!
engineaddict
8 maj 2007 · 1 060 Inlägg

de har la hänt mer grejer än Fingret för min del, jag har fått en spik rätt igenom foten, en kniv 5cm in i låret, två krossade knogar osv osv... de e sånt som händer om man inte e försiktig som sagt

uʍop ǝpısdn ǝdʎʇ uɐɔ ʎןןɐǝɹ noʎ ˙ǝnɹʇ sʇı ˙ןoן
Blurre
8 maj 2007 · 45 Inlägg

Har även jag provat på det mesta.

Det klumpigaste var nog när jag lekte med en stavmixer. Satt med tummen uppe på knivbladen och brummade litegranna, kändes bra heltenkelt när den snurrade mot tummensådär.

Ju längre man håller på desto fortare går det, såklart. Det blir även svårare att balansera tummen då man glider av lättare när det går fort...
Tummen for ner och bladen kapade igenom tummen, tur att den tog nagelsidan först och tappade mycket fart då kraften krossade hela nageln.

Kul var det iallafall på sjukan när jag visade tanten tummen och förklarade att det var en stavmixer som slaktad den. "Man skall då ha barnspärrar på allt". Gick i 9an när detta hände (16år).

gregolt teknisk konsult, inriktning konflikthantering.
8 maj 2007 · 444 Inlägg

Skulle TIG-svetsa en gång på skolan. Rätt vad det är så känner jag att någon rycker till våldsamt i båda mina armar. Jag vänder mig hastigt om och förväntar mig se någon kompis stå och flina bakom mig eller rentav en lärare. Ingen där, spooky.
Visade sig att jag på något sätt lyckats sluta strömkretsen med lodet i min hand så strömmen/spänningen gick genom kroppen på mig. Rackars obehagligt. Säkerligen potentiellt dödligt, eller i alla fall hälsovådligt. 15mA [eller nå ;] sägs ju kunna döda om det går genom hjärtat, och mitt mellan båda händerna sitter ju som bekant detta organ..

Det är sånt som gör att man känner en viss respekt inför verkstadsmaskiner.

Man köper int nå nytt, man köper nå gammart som racklar så man lär sig nå
twin_cam Smålänning
8 maj 2007 · 7 877 Inlägg

Glömde en gången på sommarjobbet förra året. Jobbade med att serva uthyrningsmaskiner till byggindustrin, allt ifrån vältar till spikpistoler.

Skulle laga en elektrisk motorsåg (230V). Hade testad ten, men den gick inte runt, så jag började ta isär den. Hade locket av och skulle trycka in och kolla om det var kortslutning, och när jag trycker in knappen så börjar det darra och jag jag blir helt jävla varm, då gick strömmen igenom mig i stället för igenom motorsågen... Kan inte fatta hur det satt ihop asså, för jordfelsbrytaren löste inte ut. Till sist kollade jag varför, och då visade det sig att den var så lite använd att den hade fastnat.

Tur att det var 16A säkring.. En 10A hade säkert löst ut... Det blinkade nämligen till i lamporna och brusade i radion, såvida det inte var vad jag tyckte bara...

Vill aldrig göra om det igen! Aldrig!

En expert är en person som gjort alla misstag som är möjliga att göra inom ett begränsat område!
Du kan ta smålänningen ur Småland, men du kan aldrig ta Småland ur smålänningen!
turbotompa fritidsprofessor
8 maj 2007 · 1 197 Inlägg

hmm.. man har väl lyckats fastna i vinkelslipen både 1 o 2 gånger, dock utan förlust av kroppsdelar bara några ärr kvar...

BTW: Vinkelslipen måste va ett av de farligaste verktygen man har i garaget. I helgen var det en 20-årig kille inte långt hemifrån mitt som lyckades skära av sig halsen med en vinkelslip när han fick ett kast på maskinen

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang