4212
Sök

Enkel, gärna billig, god mat? Vad e det? Tipps!

543 Inlägg
11 januari 2008
#21
ozzy skrev:
Taco!

bara bryna köttfärs o sen ha lite grönsaker i o cramie fräsch. lätt billigt o gott smile

Måste bara påpeka att det där var den konstigaste stavningen av creme fraiche jag någonsin sett smile

Jag har haft fel en gång, det var den gången jag trodde att jag hade fel men det visade sig att jag hade rätt.

Beware of cars from do-it-yourselfers and tuners
3 585 Inlägg
Gödseldräng
4 529 Inlägg
11 januari 2008
#23
KORV ME BRÖ lol
gott o billigt å går jävligt fort att göra
egna hamburgare kostar typ 60kr för 1kg och det räcker länge smile


Stolt Volvoägare
4 913 Inlägg
11 januari 2008
#24
Team-Adolfsson skrev:
KORV ME BRÖ lol
gott o billigt å går jävligt fort att göra

Nackdelen är att man får äta 10st för att bli mätt tongue

Pojkar kör turbo. Män kör V8.

Språkfascist
109 Inlägg
20 januari 2008
#25
John87 skrev:
Enjoii skrev:
azid skrev:
kan göra bea eller sky sås eller fuska till en rödvin om man vill

haha, ska du ha bea till kotletter? smile

Ja?
Jättegott ju smile

iofs är bea goett smile men till kotletter ? får väl testa när vi har det på dagens nästa gång smile

Syns man inte, så finns man inte.

Det som inte dödar gör ont
2 668 Inlägg
20 januari 2008
#26
gött det haha man måste våga

2slow

m3-lappis
20 januari 2008
#27
tacos va det nån som sade. potatismos å grytbitar. kanongott. om man inte blir mätt på korv med bröd , så kan man göra lite mos , koka/steka korv å köpa tunnbröd å göra tunnbrödrulle. går fort , är billigt å gott som fifan.
kebabkött med makaroner å kebabsås är gott me smile låter konstigt men prova gärna.
jag gillar det iaf.

mos å kebab. går me fort.. har lärt mig sånna snabba rätter.. gillar inte köket direkt wink
Senast redigerat av m3-lappis (20 januari 2008)

657 Inlägg
20 januari 2008
#28
Pölsa med stekt potatis och rödbetor! de är grejjer det!!
sen har du ju alltid blodpudding me lingonsylt!
eller varför inte pitt i anna(pytt i panna)?


Det som inte dödar gör ont
2 668 Inlägg
20 januari 2008
#29
dagg skrev:
Pölsa med stekt potatis och rödbetor! de är grejjer det!!
sen har du ju alltid blodpudding me lingonsylt!
eller varför inte pitt i anna(pytt i panna)?

pytt i panna även kännt som flygolycka

2slow

Maharaja!
207 Inlägg
20 januari 2008
#30
köp pizza cool

89 Inlägg
20 januari 2008
#31
azid skrev:
dagg skrev:
Pölsa med stekt potatis och rödbetor! de är grejjer det!!
sen har du ju alltid blodpudding me lingonsylt!
eller varför inte pitt i anna(pytt i panna)?

pytt i panna även kännt som flygolycka

Pytt i panna går även under namnet "Hänt i veckan" big_smile

Själv gillar man ju inte heller att laga mat så kommer följa denna tråden med intresse smile
Senast redigerat av TurboKolle (20 januari 2008)

\\ Mer laddtryck åt folket! //

Hobby-Skruvare
203 Inlägg
20 januari 2008
#32
v8rickard skrev:
azid skrev:
vad menar du med sås vad för sås till vilken mat?

Tja, säg att man steker kotletter o vill ha något annat än pulversås till det?

Grund receptet på en enkel sås som går o krydda upp så det passar till det mästa e;
till 1-2 pers
Bryn ca25 margarin (bryn ev med lite fin hackad gullök som smakförhöjare)
Red av med en bottenredning ( 2-3 msk mjöl som du rör ut i margarinet)
Häll på mjölk 2-3dl låt koka i minst 8 min på lagom värme.

Tipps på olika smaker på såsen
Med salt o vitpeppar blir det en vanlig vit sås
Med salt o vitpeppar o soja blir det en vanlig brunsås (prova krydda av denna med lingonsylt eller gele)
Med salt vitpeppar o curry har du gjort en enkel kurry sås (rekomenderar att finriva en äppelklyfta o steka med löken)

Hoppas det var till lite hjälp

Syns man inte så finns man inte
Min projekttråd 240:n

Nattracet crew
29 Inlägg
20 januari 2008
#33
En grej som går fort och enkelt att göra är Spaghetti med pesto och pinjenötter

Koka spaghettin, häll av vattnet. Ner med spaghettin i kastrullen igen. Häll i en burk basilikapesto och rör runt en stund.

Lägg upp det på tallriken och strö pinjenötter över, Vill man kan man rosta dessa i en liten stekpanna före om man vill. Sen kan man ha lite parmesan ost på också om man vill (eller vanlig riven ost om man föredrar det)
Häll på lite olivolja om det blir för torrt..

Gott och enkelt!

3 235 Inlägg
20 januari 2008
#34
Man steker schampinjoner och t ex brokkoli,
sen lägger i bacon (helst hackad i bitar), och när allt verkar vara färdigt häller i creme freiche.
Kan ha ris eller pasta som resten...

Kycklingfile stekt i kokosmjölk...smile Yammi:)


375 Inlägg
21 januari 2008
#35
En pasta sås jag kom på för ett tag sen.

en burk arla "smaken i locket" skogssvamp
Röd och grön paprika
Champinioner
Bacon
Liten skvätt mjölk om det blir för tjockt
Lite kryddor (grillkrydda funkar alltid big_smile)

Bara att hacka upp grejerna och låta det puttra i en stekpanna tills pastan blir klar.


Gammelbilsnörd
450 Inlägg
21 januari 2008
Trådstartare
#36
SpittaN skrev:
v8rickard skrev:
azid skrev:
vad menar du med sås vad för sås till vilken mat?

Tja, säg att man steker kotletter o vill ha något annat än pulversås till det?

Grund receptet på en enkel sås som går o krydda upp så det passar till det mästa e;
till 1-2 pers
Bryn ca25 margarin (bryn ev med lite fin hackad gullök som smakförhöjare)
Red av med en bottenredning ( 2-3 msk mjöl som du rör ut i margarinet)
Häll på mjölk 2-3dl låt koka i minst 8 min på lagom värme.

Tipps på olika smaker på såsen
Med salt o vitpeppar blir det en vanlig vit sås
Med salt o vitpeppar o soja blir det en vanlig brunsås (prova krydda av denna med lingonsylt eller gele)
Med salt vitpeppar o curry har du gjort en enkel kurry sås (rekomenderar att finriva en äppelklyfta o steka med löken)

Hoppas det var till lite hjälp

Jomen det dära låter ju som en bra grund te det mesta:cool: Kryddor tycker jag ju e roligt så det skall man la allt pröva på... Några fler tipps på trevliga hemsidor där man kan lära sig laga mat som självaste Tina?? Sånna dära matlagningskurser e det någet o ha eller? Nån som har genomgått detta tongue


Hobby-Skruvare
203 Inlägg
21 januari 2008
#37
Alla lär sig på olika sätt. Själv tycker jag det är enklasta att lära mig saker genom att just göra sakerna. Så om du känner att en matlagningskurs kan funka för dig o din  (blivande) sambo så tycker jag du/ni skall prova det.  Allt e lätt när man kan sakerna men hemligheten med att lyckas i köket är att lära sig grundrecepten och sedan ge dem en personlig prägel genom att smaka av dem på olika sätt. Som du skriver så gillar du att krydda o enligt min åsikt har du kommit halva vägen då..  bara ut i köket o experimentera. Det kan ju inte bli värre än oaptitligt smile

Kan du göra köttbullar så kan du gör allt med köttfärs. Järpar, biffar, handburgare, bitt lindström allt har samma grundrecept bara olika kryddningar.

Ett gott festrecept som som e både billigt o enkelt e falsk fläskfile
Tag lagom mycket färs (400g till 2p kanske). (nötfärs rekomenderar jag)
krydda med aromat o rulla ihop till en lång korv (eller fläskfile) o släng in i frysen kan du göra kvällen innan ifall du vill men det räcker att rullen e i frysen några timmar
Stek lite svamp o lök o bottna i en ugnsfast form
Tag ut korven o skiva den i skivor som med en fläskfile o stek på detta lägg det med i formen.
Undertiden som sambon steker kan du röra ihop en sås av grädde salt o ppr o något rött typ chilisås, pure elr ketchup ska bara bli råsa typ. Häll såsen så det täcker köttet o gratinera i ugnen med ett lager ost över i 170g i tills såsen kokar o osten smält kanske tar en kvart eller 5 min så håll lite koll. 
Servera med Hasselbackspotatis, tagliteller eller vad ni e sugna på

Syns man inte så finns man inte
Min projekttråd 240:n

OEM <3
6 957 Inlägg
21 januari 2008
#38
Ja brukar göra spaghetti med köttbullar.
Det är gott, billigt å man blir proppmätt tongue

Använder mig av kungsörnens spaghetti, mamma scan, felix ketchup
å ett STORT glas mjölk från vårat mejeri (Falköpings Mejeri)

Sen skiner ja som solen, eller så somnar ja mät å belåten.

Mvh
Fan va ja blev hungrig nu smile

OEM <3

122 Inlägg
21 januari 2008
#39
Fusili med falukorv :p

"En klok man är den som begriper att han ingenting förstår"

27 Inlägg
21 januari 2008
#40
Snabbt men inte så billigt.
1 färdiggrillad kyckling
2 burkar creme fraiche (soltorkade tomater o fetaost)
1 röd paprika
1 rödlök

Hacka paprika o rödlök - fräs några minuter
Ner med creme fraichen i en kastrull (ska sjuda)
Dela ner kycklingen med fingrarna och i med det i kastrullen
Ner med paprikan o löken i kastrullen
Sjud några minuter, häll i en liten skvätt mkölk om det blir för tjockt.
Koka pastaskruvar till.
Tar 20-30 minuter max. Gott som fan.



Sök