3110
Sök

Vivendis Volvo V40 2,0T -00, illblå - Bilen är såld!

Min V40. Utmaningen är att med mycket begränsade resurser skapa en personlig bil. Projektet drivs av mig själv och min dotter född -01, med assistans av vänner och bekanta. Temat är ganska avskalat, blått och svart och välputsat.... Visa mer

Lägger i en lägre växel och kör vidare! :)
414 974 Visningar
Uppdaterades senast 1 mars 2017
Lägger i en lägre växel och kör vidare! :)
2 258 Inlägg
11 januari 2010
Trådstartare
#481
YES!!!!

Kommer precis från garaget, var där för att hämta färg och ställa in starthjälpen/minikompressorn och tänkte att jag skulle ge mina p-ljus en chans till. Och idag GICK DET!!!

Plockade kåporna, ryckte helljuskontakten för att komma åt bättre och sedan "plopp". Det visar något av hur dagsformen på min muskelstyrka beter sig. Idag var det busenkelt, sist slet jag tills fingrarna sprack och blödde och fläkte naglar och det gick bara inte.

Vet jag ju iofs ändå, vissa dagar kan jag inte ens hålla i hårborsten och lyfta armarna för att borsta håret på mig själv, andra dagar gör jag rätt tunga saker utan problem (fast då brukar det kännas efteråt i stället).

Men jag är himla nöjd nu! Kändes ju jättefånigt, eller som en kompis sa - det är ju konstigt att jag kan byta termostat själv men inte klarar av att byta min p-ljus...

Ja, förresten. Färg var det ju jag var iväg för att hämta.... tongue Det har jag gjort. En burk blå hammarlack.

Lånade grannens bil i morse när jag skulle ta Embla till skolan, och efter det skulle han till tandläkaren. Jag frågade och fick gärna åka med ner till Götene för att handla mat under tiden som han var hos tandis. Dock funderade han på Skara efteråt för att boka in bilen på verkstad efter en viltolycka, ont om belysning, och en framskärm som är tilltryckt så vi får krypa in från passagerarsidan.

Och när vi ändå var ute och åkte tyckte han vi kunde köra till Skövde också, eftersom jag behövde till Biltema! big_smile Så jag har fått köpt mitt bromsok!!! big_smile Och lite annat, bland annat kolfibervinyl som jag ska ha till dammsugaren. Grannen fixade spolarvätska och reflexvästar - det saknade han i bilen när han krockade med hjorten och blev stående mitt på vägen...

Gulle-gulle granne!!! big_smile TACK Tobbe!

Nu blir vi helt billösa i morgon, eftersom hans bil lämnas till plåtverkstaden då och troligen inte kommer tillbaks förrän nästa vecka. Och utan fungerande ok har vi inte min bil heller... Ska måla oket och se om jag klarar av att byta det själv någon dag, målar jag idag så får det torka ordentligt sedan, så kan jag kanske byta det på onsdag om jag är i skick att orka dra loss allt själv. Med den här kroppen ska man inte planera något alls, det börjar jag lära mig.

***

Ska fixa en husvagnstråd framöver, måste bara göra i ordning alla bilderna för den här sidan först. smile På originalsidan som inte finns längre är det miniatyrbilder bara, här krävs ju lite mer upplösning. Men det kommer.

Sickan_ - tack för kommentar och varmt välkommen till tråden du också! big_smile

Kolla in min projekttråd!
http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=96807
* Bara är inte så bara. Jag har sjukdomen ME - www.rme.nu *
Få har dött av att kämpa vidare, många av att ge upp!

T5 & R Fantast
1 279 Inlägg
11 januari 2010
#482
Okey tur att ni har snälla grannar som kan skjutsa det är inte många som har såna grannar.

Erik H

Lägger i en lägre växel och kör vidare! :)
2 258 Inlägg
11 januari 2010
Trådstartare
#483
Ja, här är det samarbete som gäller. Vi bor i en liten by med 900 invånare en dryg mil från centralorten.

Vi bor i ett litet hus, i en mindre bostadsrättsförening. I vår trappa är det fyra lägenheter. Vi hjälps åt med gräsklippning och snöskottning för att hålla nere hyran. På baksidan har vi en uteplats som jag fixat möbler till. Jag har gungor i en ek på baksidan, och en annan granne har en studsmatta står på gräsmattan. Här spelar vi kubb om vi känner för det.
Vi turas om att skura trapphuset, och hjälps åt med snöskottningen av varandras parkeringsplatser.

När jag flyttade in var jag öppen med att jag inte är frisk, jag gör saker när jag kan och kollapsar när kroppen inte vill. Direkt sa Tobbe att jag fick säga till om det var något han kunde hjälpa till med. Första händelsen var när han ropade på MSN och undrade om han skulle ta med något, han skulle till affären.

"Ja tack, ta med mig" bad jag, som inte var i skick att köra bil. Och det gjorde han. smile

Sedan dess har vi varandras reservnycklar, och vi har också fått varsin halva av samma dubbelgarage. Vi utnyttjar utrymmen efter bästa sätt, ibland har hans flickvänner (de har växlat under tiden jag bott här) fyllt mitt förråd eller garaget med möbler, ibland har jag svämmat över alla breddar och haft mina prylar i hans förråd för att få plats att organisera om i mitt eget.

Men ALLTID har vi hjälpt varandra om vi kunnat. Med att handla, fixa saker när den andre ligger sjuk, lånat bilar, hämtat och lämnat varandra. Det är guld värt när vi båda har familjen ett antal mil bort, att det finns någon i samma trappa man kan vända sig till när det kniper.

Även i de två andra hushållen bor det bra folk, ett pensionärspar mitt emot mig, och ovanpå mig har jag en ensamstående man med en tonårsson på heltid och en på deltid. smile Urtrevliga allihop. Inklusive alla moppe- och epapojkar som hör ihop med grannpojken. smile

Jag TRIVS verkligen här. smile
Senast redigerat av Vivendi (11 januari 2010)

Kolla in min projekttråd!
http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=96807
* Bara är inte så bara. Jag har sjukdomen ME - www.rme.nu *
Få har dött av att kämpa vidare, många av att ge upp!

48 Inlägg
11 januari 2010
#484
Har spenderat några timmer i den här tråden nu smile
O måste säga att du borde få garagets hederspris! ! ! ! 
Vilket tålamod, vilken styrka....
Jag hade nog gett upp för längesedan....
Borde finnas fler som dej så hade nog världen varit en betydligt lättare plats att leva på.


Med lem
768 Inlägg
11 januari 2010
#485
Du har fått till bilen bra! Mycket roligare än orginal/Robin

Singel! Stöt på mig, jag är elektriker!

Lägger i en lägre växel och kör vidare! :)
2 258 Inlägg
11 januari 2010
Trådstartare
#486
Tack och varmt välkomna till tråden även ni, bobbowiking och robininfOCUS! smile

Jag har stretat på under eftermiddagen/kvällen och oket är nu målat två gånger. Det hänger i ett skåpshandtag som jag så behändigt svängde in över spisen så det fick lite extravärme i samband med matlagningen! Ugn och varma plattor gör sitt till! tongue

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/836229_kxy4k9.jpg
Oket upphängt i köket, redo för målning! big_smile

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/836232_hkpf0o.jpg
Oket har fått stryk en gång, och blivit blått. smile (Och jag VISSTE väl att de där trista sidorna med sport-tabeller var bra till något?! tongue )

För att kunna lägga tid i garaget i veckan behövde jag också förbereda lite i hushållet. När jag satsar på bilen faller ju allt annat under tiden.

(Idag missade jag tre auktioner på Tradera som jag bespetsat mig på i en vecka, för att jag stod och målade ok och glömde bort dem totalt. Snygga högklackade skor och stövlar, får hasa vidare i gympadojor och vinterfodrade gummistövlar alltså! wink )

Nå, det handlar delvis om matlagning. Så jag har skalat och förvällt fyra kilo morötter, då klarar jag mig i tre dagar. Gjorde även åtta lammfärsbiffar, och har börjat tina nötfärs och nötstek i kylskåpet, behöver laga till det inom ett par dagar.

Innan jag alls kunde börja måla fick jag dessutom diska undan och fixa med lite sånt. Jag behöver en hushållerska om jag ska ha tid och ork att vara mekaniker. Alternativt får någon komma och skruva åt mig medan jag agerar hushållerska. Bara den åker hem när det är klart, orkar inte ha någon gå här och trampa... tongue

Nå, när spisen och ugnen var varma passade jag på att använda strålingsvärmen till att torka mitt ok lite till, så oket fick helt enkelt vara med och laga mat! big_smile

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/836237_cd0yf9.jpg
Bromsoket är med och lagar mat. Typ. smile Bra strålningsvärme från ugnen och plattorna, så det fick hänga över spisen och torka till lite! big_smile

Status just nu är alltså att jag är aptrött efter en dag mer intensiv än jag egentligen klarar av, men jag är oerhört nöjd med den. Oket är målat två gånger, ser det bra ut kan jag ge mig på att försöka byta i morgon, annars kanske det blir en strykning till i morgon bitti.

Är jag på fötter och i skick att orka göra något fysiskt blir det nog garaget och ett försök att demontera det gamla oket i morgon. Är jag inte i skick blir det vila i stället. Det löser sig. Bilen står där den står tills jag får energi nog att fixa den. smile

Hurra, hurra för att arbetet går framåt! big_smile
Senast redigerat av Vivendi (11 januari 2010)

Kolla in min projekttråd!
http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=96807
* Bara är inte så bara. Jag har sjukdomen ME - www.rme.nu *
Få har dött av att kämpa vidare, många av att ge upp!

1 964 Inlägg
11 januari 2010
#487
ser konaoners ut vännen och härligt att du kämpar på big_smile

puss!big_smile

260 Inlägg
12 januari 2010
#488
Ser ut som riktigt välbakade bromsok! Smaklig måltid! Du äääär otrolig! Såg nyss på Wheeler dealers och han hittade en finfin porsche turbo -88 för ca 30.000 på en auktion genom att ladda ner ett program som gick in och bjöd den sista sekunden innan auktionen avslutades - kanske kan vara något för hemmabakande bromsokstjejer!

NSX-T 2001 Blå - En dröm som blev verklig

Double-Unicorn Rider
2 486 Inlägg
12 januari 2010
#489
Jaja, nu har vi sett bromsoket - visa det viktiga snart...

Kolfiberdrapering av dammsugare. big_smile
(Ja jag ber om ursäkt att jag ledde in dig på galna idéer. wink )


Lägger i en lägre växel och kör vidare! :)
2 258 Inlägg
12 januari 2010
Trådstartare
#490
HURRA VAD JAG KAN!!! big_smile

Har varit i garaget en stund efter lunch idag, med avsikt att förbereda bromsoksbytet. Var lite orolig innan att inte orka få loss allt. Men lugnt och metodiskt, och med lite våld (jag har ju inte så mycket styrka, men piskade på skiten med hammaren) så släppte det.

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/836537_pgpywo.jpg
Utgångsläget med bilen hissad och hjulet väck. Nu ska det loss! big_smile

Nästa steg när man ska lyfta av oket började jag gapskratta. Lyfta?! My ass!? tongue Men det gick bra att knacka loss det med hammarens hjälp. smile Sedan tyckte jag bygeln såg så deprimerande ut att den fick en rengöring och en omgång färg också, tror jag målar den en gång till innan jag monterar oket, så får vi se om det blir montering ikväll eller i morgon.

Lossade även på slangkopplingen, för att se så att jag verkligen fick loss den. Lyckades efter mycket om och men knacka på en ringnyckel och få det att släppa. Nu känns det som om det kommer gå smidigt när det ska monteras ihop igen. smile

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/836538_28dxbv.jpg
Oket satt fast även sedan jag släppt på skruvarna, lyfta loss det var inte att tänka på, men jag kunde knacka loss det med hammarens hjälp. smile

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/836541_yh5n58.jpg
Har lossat på slanfästet också, till slut. Skam den som ger sig. Nu vet jag att det släpper fint när jag ska byta till det nya oket.

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/836542_cjllfe.jpg
Så här lämnade jag bilen när jag gick tillbaks hem för bryta mig in i lägenheten, kissnödig och hungrig. smile

Innan jag gick tog jag också en närmare titt på lacksläppet på tröskeln, ni vet, där jag fick bilen omlackad förra våren. Mitt på tröskeln har det släppt färg, och jag blir så trött. Men, men, det finns ju inget annat att göra än att åtgärda skiten IGEN.

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/836543_y12jpp.jpg
Mitt irriterande lacksläpp, mitt på tröskeln som jag lämnade in för lack förra året. *suckar* Jaja, måste åtgärdas.

Får se om jag tar ner sidokjolen och gör det här hemma, eller om jag ger mig på det samtidigt som vi ska svetsa lyftskadan under tröskeln framöver. En dag i taget så får vi se vad jag har kraft till, vardagen ska ju fungera också.

Känner mig i vilket fall som helst VÄLDIGT nöjd med att jag fick loss allt idag, var rätt orolig innan, men nu kommer jag kunna njuta av Top Gear och kladdkaka ikväll.

Det lutar åt att jag traskar bort och målar ett lager till på bygeln ikväll, och tar tag i ihopmontering först i morgon när allt torkat ordentligt. Och den delen är jag inte ett dugg orolig över, det löser sig. smile

Jimmy - Klart jag kämpar på, ingen annan lär ju göra det åt mig (fast jag försökte byta mot kladdkaka... wink )

Björn - Du vet, jag kan baka ALLT! big_smile Bidnapper heter det du föreslår, det är bra, men kostar lite att använda och jag tänkte att jag ju kunde vara lite på hugget själv alldeles gratis. Men då är det ju bra att inte vara drogad av lösningsmedel och glömma vad man skulle vara på hugget om... tongue

Micke - jag har inte hunnit till dammsugaren än. Fast den borde varit framme redan för en vecka sedan, och inte blev det bättre när jag rev ner granen i söndags heller. Jaja. Tror inte jag ska klistra NÅGOT innan jag dammsugit, här är... luddigt! tongue Men det kommer, jag lovar att visa bilder.

Och förresten - leda in mig på galna ideer?! tongue Det behövs då rakt inte, jag kan gå själv!!! big_smile

// Ellen smile

(Jo, inbrottet i lägenheten berodde på att jag hade så mycket att bära med mig bort till garaget när jag gick, att jag råkade glömma nycklarna och låsa mig ute ur lägenheten... Tur jag varit förutseende nog att placera en reservnyckel så smart att jag kunde ta mig in igen! tongue Förvirrad som jag är råkar jag ut för det här med utelåsning lite då och då nämligen. tongue )

Kolla in min projekttråd!
http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=96807
* Bara är inte så bara. Jag har sjukdomen ME - www.rme.nu *
Få har dött av att kämpa vidare, många av att ge upp!

Lägger i en lägre växel och kör vidare! :)
2 258 Inlägg
12 januari 2010
Trådstartare
#491
Sådär.

Bygeln har fått stryk en gång till. Är helt blå nu. tongue

Passade på att ta en bild av parkeringsljuset den här vändan också!

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/836831_jb2wiw.jpg
Parkeringsljuset fungerar igen! big_smile Och nej, det är inte blått, utan kallt vitt.

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/836832_rpcvdy.jpg
Hej då lilla bilen, vi syns i morrn! (Ja, jag är Västgöte och låter ungefär som Roger i Macken, vi är uppväxta i samma stad...)

I morgon skulle ev pappa titta förbi med lite kopparpasta som jag kan använda när jag ska trycka ihop bromsarna igen, det vore praktiskt, har bara nån liten tub med något skumt fett jag får använda annars. Det är allt en del småplock jag skulle behöva komplettera mitt garage med, men allt kostar ju även om det inte är så märkvärdiga grejor och dessutom förbrukningsartiklar.

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/836833_qmpa5w.jpg
På vägen mellan garaget och lägenheten var det så här fint ikväll! big_smile

NU känner jag att jag gjort ett gott dagsverke, med råge, och tänker snart kasta mig i soffan med mat, filt, kladdkakemuffins och Top Gear! big_smile

// Ellen smile

Kolla in min projekttråd!
http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=96807
* Bara är inte så bara. Jag har sjukdomen ME - www.rme.nu *
Få har dött av att kämpa vidare, många av att ge upp!

Försöker iaf
12 817 Inlägg
12 januari 2010
#492
Finfint smile Trist med lackeraringen, man hade ju hoppats att du slapp mer problem med det. Det får väl räcka det som varit med lackeraren och allt. hmm



Mvh Tommy

Ställ inte cykeln utanför stället, ställ den i stället istället.
Projekttråden - Handlar om en gammel Audi 100 2.3E och en Audi 100 Tqs. Typ44, det är kärlek det!

1 964 Inlägg
12 januari 2010
#493
ellen det är underbart och se dej kämpa på big_smile och kladd kaka måste vara grejer wink ja får göra med en sån här någon dag, även min lust har kommit tillbaka wink satan vilka idder ja har nu wink tror du ska få veta dom i hemlighet wink

Lägger i en lägre växel och kör vidare! :)
2 258 Inlägg
13 januari 2010
Trådstartare
#494
Uhh.... Det känns att jag är igång med mer än jag egentligen klarar av nu.

Försökte gå upp i morse, men det gick inte. Det är tredje natten i rad som jag mår uselt under natten, redan i sömnen är yrseln och illamåendet så dominerande att jag till slut vaknar av det och inte klarar av att ta mig ur sängen. Efter en stund blev jag tvungen att ta mig till toaletten ändå, men höll på att inte hitta dit. Blev liggande ett tag till innan kroppen skrek efter mat och tvingade upp mig trots att den egentligen inte fungerar.

Det märks psykiskt också, att jag inte får ihop det riktigt. Igår råkade jag bränna saker på fel platta i köket. Och jag låste mig ute ur lägenheten. Har även försökt svara i telefon i fjärrkontrollen och glömt saker både hemma och i garaget. Många småsaker som ändå skvallrar om att det inte riktigt klickar nu.

Vi får väl se om jag lyckas "äta ihop mig" så pass att jag tar mig bort till garaget och kan sätta ihop oket och göra klart den biten idag. Annars får det bli en mellandag i lägenheten.

Behöver dessutom laga mer mat, nötstek och köttfärslimpa är på upphällningen och jag behöver fixa så jag reder mig några dagar till. Vore skönt med en dusch också, det har jag inte fått ihop på ett tag heller. Bädda om i sängen får jag göra när bilen är i ordning och jag är duschad, innan dess lär det inte var någon ide.

Är så GRYMT trött på att inte få energin att räcka till en vettig vardag. Nu jobbar jag med bilen, alltså faller ALLT annat. Jag själv också. Måste hitta en balans, där jag ändå orkar göra NÅGOT mer än sköta hygien och hushåll. Ska se om det finns något mer jag kan rationalisera eller förenkla i hushållet för att skapa det utrymmet.

Och igår var jag övermodig nog att fundera på att plocka av sidokjolen och titta på lackskadan, och att börja mäta på en ny bottenplatta till bagaget, så att jag kan dra kablar och lägga in ljudet... haha...

Jaja, vi får väl se om jag får ordning på både lack, rostskada och ljud innan det är sommar igen. Ett litet steg i taget och däremellan MYCKET återhämtning. Men jag är vansinnigt trött på det nu. Hur mycket vilja som helst räcker inte till när kroppen bara inte fungerar.

Men stort tack för glada tillrop. Det värmer i röran. smile

Kolla in min projekttråd!
http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=96807
* Bara är inte så bara. Jag har sjukdomen ME - www.rme.nu *
Få har dött av att kämpa vidare, många av att ge upp!

T5 & R Fantast
1 279 Inlägg
48 Inlägg
13 januari 2010
#496
Tack för välkomnandet vivendi....
Tycker att du e grymt duktig o rolig tråd att följa


Evolution
1 627 Inlägg
13 januari 2010
#497
Riktigt kul tråd det händer ju lite

Fäll ner pungen och landa

Lägger i en lägre växel och kör vidare! :)
2 258 Inlägg
14 januari 2010
Trådstartare
#498
Hej igen.

Kom aldrig ut i garaget igår. Hade så grymt ont i armarna att jag faktiskt inte ens borstade håret, fick inte upp händerna dit, och kunde för övrigt knappt hålla i saker. Dessutom var jag småyr hela dagen.

Men pappa kom i alla fall, han var vid garaget vid två och insåg att jag inte var där, så han kom hit i stället. Fick klämma ur någon tesked Kopparpasta ur hans tub (pluppade det i en tom värmeljuskopp) så att jag har när jag behöver framöver, och lånade också en grov slipskiva till borrmaskinen av honom - typiskt bra att ha, skulle jag ju haft när jag gjorde rent bygeln häromdagen.

Gårdagen blev inte helt bortkastad ändå, eftersom pappa kom och behövde gå med sin hund bestämde jag mig för att hasa med honom på promenad, och det var mycket trevligt. Vackert med all snö och behagligt att gå när det bara var en handfull minusgrader, hunden tyckte allt var fantastiskt och det var mycket trevligt att gå och småprata med pappa. Eftersom jag bor precis vid sjön var det sjödis över hela området igår, men solen sken OVANFÖR det, så uppe på högkullen nådde ljuset igenom. Härligt. big_smile
Åt lite tillsammans efteråt och sedan däckade jag med en smäll.

Bjuder på några HELT off-topicbilder, bara för att det var så vackert ljus. smile


https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/837724_92enh1.jpg
Ni känner igen "mitt" träd till höger? Uppe på högkulle där jag fotat bilen några gånger med vidunderlig utsikt. Igår var det sjödis och... ja, disigt. smile

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/837725_tywbcd.jpg
På högkullen. Tittade man uppåt var det klart och vackert, trots sjödiset som gav dimma på lägre höjd. big_smile

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/837726_3rn20i.jpg
Mitt promenadsällskap, pappa och hunden Hampus. smile

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/837727_y1anzf.jpg
Skönt att kunna åka med pappa och komma ut lite när min egen bil står utan bromsok i garaget. smile

Idag har jag lagat mat hela förmiddagen (fyra kilo morötter, 2,2 kilo nötfärs och en stor nötstek) och nu kan jag inte bestämma mig för om jag ska hasa lite utomhus för att få luft och ljus eller om jag ska lägga mig i garaget dit solen inte når... Det är kalasväder, men jag saknar bilen också. Vi får väl se.

Dieselsmurfe: Det är inte xenonlook, det är "vanliga" glödlampor som är kallvita och alltså har blått glas. Och p-ljusdioderna är faktiskt vita även om de ser lite blåaktiga ut på bilderna. Ja, det ser lite blåaktigt ut alltihop i verkligheten också, men det är ju meningen. smile Och blinkerslamporna är kromade med silverlackade socklar, kör medvetet bara blått/silver och vitt glas alltihop i belysningen. smile

Bobbowiking: Jag suger åt mig och bär med mig det när det tar emot... "jag är grymt duktig, jag är grymt duktig..."  Det är ju rätt ofta det känns som man inte är ett dugg duktig. smile

Karlzzon: Kul att du också uppskattar tråden och tycker den är rolig, det blir roligare att underhålla den då! big_smile

// Ellen smile

Kolla in min projekttråd!
http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=96807
* Bara är inte så bara. Jag har sjukdomen ME - www.rme.nu *
Få har dött av att kämpa vidare, många av att ge upp!

Hamster
817 Inlägg
14 januari 2010
#499
Här händer det ju grejer smile
Duktig du är Ellen!
Riktigt trevligt vinterlandskap!


T5 & R Fantast
1 279 Inlägg
14 januari 2010
#500
Okey tack för svaret fint med vinterbilder. Vad har din farsa för hundras?.

Erik H


Sök