Opel Astra - mysteriskt oljeläckage - dör på låga varv

cpopel
23 november 2009 · 1 Inlägg

Bilen har alltså från inköpsdagen läckt motorolja. En opel Astra Kombi Club 1,6 -01 allt orginal. Vart oljan tar vägen är ett mysterie. 2 verkstäder har haft den för lagning men inga fel hittas och för säkerhetsskull är alla delar som skulle kunna orsaka problemet utbytta. Allt är torrt och fint under huven, inga fläckar på marken under bilen och ingen rök från avgassystemet. Ibland kan man få en doft av bränd ojla in i bilen när man kör, det är sällan och lukten varar inte mer än någon minut. Periodare, ena periden klarar den sig 20mil och andra perioden är den tom efter 5mil.. Oljan försvinner spårlöst. Bilen har gått bra under tiden utan problem.. förän nu..

Plötsligt gillar den inte låga varv. Hålls den över 1500 varv så är det inga problem, sjunker den under börjar måtarnålen fara upp och ner och bilen dör efter en liten stund. Varvar man upp den en aning så går den bra, inte perfekt men den går. Det är inte hela tiden utan bara ibland. Jag kan ex starta bilen hemma utan problem, köra en bit, spelar ingen roll hur långt, sen plöttsligt så gillar den inte låga varvtal, för att senare inte ha några problem alls igen.

Så, någon som anser sig veta mer än verstäderna eller haft samma problem och lyckats lösa det. Bara släng fram era ideer. Alla tips är uppskattade!

norpan1
23 november 2009 · 1 043 Inlägg

Är motorn också bytt?
Är det en 16v motor?
Opel hade problem med topparna på dom i början, ventilerna kärvar så att den går dåligt.
Prova även att rengöra spjällhuset så kanske du får tomgången riktig.

Moparboy440
23 november 2009 · 4 682 Inlägg

Kolla så att vevhusventilationen inte är stockad, då kan olja tryckas ut på de konstigaste ställena.

kryddstark
23 november 2009 · 43 Inlägg

men om det ibland luktar olja in i kupén så måste det ju läcka någon stans i mororrummet. Kanske läcker från ventilkåpspackningen och sen ner på grenröret och dunstar innan det blir en pöl på marken?

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang