3324
Sök

Skramlande ljud från motorn när man ökar gaspådraget Ford Focus

5 Inlägg
30 maj 2017
Trådstartare
#1
Ford Focus Flexifuel 1,8 -07 18000 mil
Det är ett skramlande eller rasslande ljud från motorn när man ökar gaspådraget mycket under någon några sekunder men som försvinner när varvtalet går upp eller man drar av på gas. Lätt att få fram ljudet när man tex ligger på 2:an och sen växlar upp till 4:an eller 5:an och gasar så rasslar eller skramlar motorn.
Det känns inte som det är relaterat till något som sitter löst. Problemet försvinner när varvtalet går upp eller gaspådraget minskas.

Tack för svar och hjälp!!

6 617 Inlägg
30 maj 2017
#2
Låter som dina inloppsspjäll är påväg isär, byt insuget om du inte vill åka på motorras

De/Dem

5 Inlägg
30 maj 2017
Trådstartare
#3
xXSammy skrev:
Låter som dina inloppsspjäll är påväg isär, byt insuget om du inte vill åka på motorras
Tackar!!

Verkar som det var ända möjliga felet smile

Skulle du kunna förklara tekniskt varför det är felet och varför skramlet uppkommer just när motorn belastas på låga varv.

Stort tack för din hjälp!!!

6 617 Inlägg
31 maj 2017
#4
Du har spjäll på insidan av insuget nära topplocket, när du belastar bilen öppnar de olika mycket beroende på vad motorn kräver (vakuum styrt). Systemet är tänkt för att öka bottendraget smile '

Axeln med spjällen är gjort i samma plast material som insuget själv, när de blir slitna så börjar axeln att glappa och kör man för länge med det så nöter de mer och mer ihop med att glappet ökar, till slut går axeln av och spjällen åker in i motorn

De/Dem


Sök