Beror mycket på var du jobbar. Om det är en bra klubb eller sunkpub.
På en vanlig pub krävs ingen direkt utbildning och därför ingen vidare lön heller.
En gång beställde jag stout och tjejen som hällde upp den tyckte att det skummade så mycket när hon sprejade full karriär ner i glaset så hon brukade tilta det och vispa bort "skummet" som på något "konstigt" sätt uppstod med en sked tills glaset var fullt och genomvått. Då hade hon alltså hällt ut ca 2 glas öl och lyckats fylla ett.
Efter att jag klagat tre gånger fick jag glaset och en näve servetter. Så flörtade kärringen med mig också när jag uppgivet sade att det var lugnt och sa till henne hur hon skulle hälla upp det.
Hon hade jobbat där i flera år men inte lärt sig tappa öl... Undrar hur hennes drinkar smakar.
Beror mycket på var du jobbar. Om det är en bra klubb eller sunkpub.
På en vanlig pub krävs ingen direkt utbildning och därför ingen vidare lön heller.
En gång beställde jag stout och tjejen som hällde upp den tyckte att det skummade så mycket när hon sprejade full karriär ner i glaset så hon brukade tilta det och vispa bort "skummet" som på något "konstigt" sätt uppstod med en sked tills glaset var fullt och genomvått. Då hade hon alltså hällt ut ca 2 glas öl och lyckats fylla ett.
Efter att jag klagat tre gånger fick jag glaset och en näve servetter. Så flörtade kärringen med mig också när jag uppgivet sade att det var lugnt och sa till henne hur hon skulle hälla upp det.
Hon hade jobbat där i flera år men inte lärt sig tappa öl... Undrar hur hennes drinkar smakar.
Så är det på många ställen, tyvärr.. Ställen där dom kräver utbildning är ju mycket högre lön på, ganska logiskt. Lönen är väl inte direkt utmärkande... Dricksen däremot är det som gör skillnaden kan jag tänka mig.
Vart med om det många gånger att bartendern inte vet hur dom ska göra, och ibland frågar mig hur det ska vara.