2511
Sök

Varför har du en sån bil?

Mekaniker
240 Inlägg
26 april 2007
Trådstartare
#21
måste säga att jag trodde inte att denna tråd skulle bli så bra men de verkar som att alla som har sin bil har valt den för nästan samma sak... Smaken är som baken smile
och alla har snygga bilar faktiskt så fortsätt att skicka in era bilar de va kul att se alla dessa olika bilar smile

Bil & Maskin i Munkfors AB.

33 Inlägg
26 april 2007
#22
Har velat ha en charger så länge jag kan minnas.
Brutal utstrålning,mycket effekt,inspirerande köregenskaper.. allt jag drömmt om  wink
Turligt nog dök rätt bil upp vid rätt tillfälle!!!

Det är ingen mening med att springa fort.....om man springer åt fel håll!

Majestas
1 319 Inlägg
26 april 2007
#23
chrizz skrev:
hög kvalitetskänsla på allt (särskilt inredning), snygg, låg i rätt prisklass för vad jag kunde tänka mig ge just då smile

... och 4wd
a a aa, Quattro!! wink

Team VeboTrim

1 637 Inlägg
26 april 2007
#24
Valde min bil p.g.a ekonomin(går i skola) , skulle något gå sönder vilket det sällan gör så har jag råd att fixa det, men framför allt så kan jag fixa det själv! . Väldigt slö och trälig men man har inte mycket att välja på under skolgången, ett plus är ju bakhjulsdriften iallafall big_smile //David


7 100 Inlägg
26 april 2007
#25
köpte den för att den var fräsh!

hante ja haft så tajte troser så hadde ja bröta omkull dej!

1 436 Inlägg
26 april 2007
#26
Hade 20k att lägga på en kärra och fick åka med en kompis kompis i hans A50.
Blev fast direkt, tyvärr räckte inte pengarna till någon så det fick bli en snik-CS.

"Chaffisen tycker att det ser fränt ut. Man ska aldrig underskatta fränhetsfaktorn när man ser konstiga saker o beteenden i den här branschen. Tanken att nån kan köra i kroken finns inte i förarens sinnesvärld. Det är fränt. Det är det viktigaste."
-Åkare på facebook svarar på frågan varför en annan åkare kör trafikfarligt.

237 Inlägg
26 april 2007
#27
Volvon skaffa ja på grund av att ja e ute o kör mycke på veckorna...

Bmw-n köpte ja för att ja e bmw Freak....Älskar den bilen....smile

Världens Häftigaste....De E Jag de...

508 Inlägg
26 april 2007
#28
Jag valde min Volvo 740 gl -88 som jag har nu för att jag har ägt en Volvo 740 -86 som jag krockade med sedan en del bilar i mellan och så skaffade jag mig en Volvo 760 -83 och då var det som att sätta sig i en ny bil fast den var så gammal. Så då blev det en Volvo 740 gl -88 pga att jag kom över den billigt och så fans där en fungerande ac som var nykonverterad till nya gasen och man satt och frös när det var över 30 grader ute och det är ju inte fel att göra det så jag vart så himla nöjd när jag körde hem med bilen och har från den dagen inte ångrat mig en enda secund över att jag skaffade den bilen sedan följde ju mycket med till så som grått skin i fint skick, elektronisk förarstol märke BBS , larm, momo sport ratt, kjolpaket runt om vita blinkers, välservad motor, elhissar fram och sist men inte minst en bashögtalare bak med slutsteg till och och macrom framsystem och detta till ett mycket billigt pris .

Just därför valde jag min bil för att jag gillar Volvo 740 och hittade en riktig skönhet .


1 174 Inlägg
26 april 2007
#29
Jag "valde" min för att pappa ville ej låna pengar till mig för en "skrot bil" under 05 så hittaqde vi denna för 129 lakan, ser grymt snygg, ganska rolig att köra big_smile

499 Inlägg
26 april 2007
#30
Munkis skrev:
Valde min bil p.g.a ekonomin(går i skola) , skulle något gå sönder vilket det sällan gör så har jag råd att fixa det, men framför allt så kan jag fixa det själv! . Väldigt slö och trälig men man har inte mycket att välja på under skolgången, ett plus är ju bakhjulsdriften iallafall big_smile //David
Jag kan inte annat än hålla med. Sedan har det spårat ur för oss bägge med bakljusen och fälgarna smile

/Fredrik


845 Inlägg
26 april 2007
#31
bra första bil såklart. bakhjulsdrift..


11 Inlägg
26 april 2007
#32
Jag hade egentligen inte bestämt mig för vad jag ville ha, bara att det var dags att byta bil, men vi hade tänkt oss något i klass med Audi A4, BMW 3-serie, S60 eller motsvarande.

Viktigt kriterium var storleken, eftersom jag är storväxt - på längden, inte bredden - och mina långa ben ställer till det för de som ska sitta bakom mig.

Åkte runt på bilaffärer och provsatt de bilmodeller som kändes intressanta, ställde in förarstolen så att jag satt acceptabelt komfortabelt och sedan flyttade jag till baksätet för att se om jag överhuvudtaget rymdes och hur obekvämt jag satt där.

Många bilar blev utslagna på en gång, faktiskt egentligen alla som jag hade på min intresselista med undantag för saab 9-3 SS M03+ som egentligen inte är större än de andra bilarna utan den råkar ha en urgröpning i dörrsidan som gör att ett knä med lätthet ryms mellan främre stolsryggen och dörren. Jag satt helt ok i 9-3 SS och samtidigt som jag konstaterade att SAAB börjar se riktigt bra ut innuti så växte habegäret. Vi bestämde oss för en 9-3 SS M03 eller M04 och började leta. Ville köpa lokalt så man har chansen att bedöma bilen "live" utan att spendera massa tid och pengar på att åka någonstans, så vi väntade, och väntade, och väntade... hmm

Sprang runt på bilaffärerna och en dag fick jag för mig att sätta mig en i en 9-5 SportCombi med skinnstolar. Ställde in förarstolen, muttrade lite över den platta instrumentbrädan som jag egentligen aldrig gillat, noterade dock att det fanns väldigt mycket utrymme för benen i förarsätet, speciellt på vänstersidan där den bekanta urgröpningen i dörren fanns även på den här modellen.

Flyttade bak och konstaterade att där satt man ju som en kung. Riktigt snygg inne också, men det var ju en kombi. 9-5 sedan gillar jag inte alls, den ser bara gammal ut designmässigt med SportCombin är rätt snygg. Tänkte inte mer på det, åkte hem och fortsatte spana efter 9-3 SS i skick som skulle duga (är ganska pendantisk när det gäller bilar).

Åkte en dag för att kika på ett par A4:or och en Passat hos en handlade men .. vad står där i min ögonvrå. En 9-5 SportCombi Aero. Kika lite.. rätt mil.. ganska ok pris... Mmm.. snygg inne och ute. Provköra? Javisst! Hämta frugan och barnen, ut och åka, går som en dröm. Innen kvällen var pappren skrivna och klara. Kombi blev det ändå, och det var ett klokt beslut vilket jag inte ångrar!

DÄRFÖR har jag en 9-5:a, något av ett bananskal men ändå inte. big_smile

Bilen känns solid och detaljerna ger en hög kvalitetskänsla. Stolarna är det bästa jag har suttit och jag är glad att jag inte köpte en Tysk med i det närmaste spånskiva till stolar, även om det handlar om "sportstolar". Eventuellt kunde stolarna fått ha en djupare sittdyna för att bättre matcha min benlängd men det ställer i så fall till det för kortväxta individer. Den solida känslan i dörrar mm och tysta väggången gör att jag känner mig som en kung bakom ratten, och kung på vägen har jag ju alltid varit cool

Detaljerna känns väl igenomtänkta med egentligen bara en "blunder" och det är farthållaren som skulle ha suttit på ratten (M02) och inte på blinkersspaken. Istället tar stereon upp rattknappar på båda sidor och det känns rätt bortkastat IMO.

För att vara en stor bil med mycket motor så är jag förvånad över bränsleekonomin. 0,72 L landsväg i 90 km/h och 0,93 L i stan, om foten så vill.

Har egentligen aldrig gillat SAAB, mest p.g.a. gamla fördomar, men nu är jag kär i SAAB. Som det känns just nu så kommer det att bli fler SAAB i framtiden, en 4WD modell av motsvarande 9-5 skulle sitta som handen i hansken! Visst sneglar jag på 9-3 SS nu och då och den är ju sportigare men det blev kanonbra detta ändå.

Spårkänsligheten är det största minuset. mad

*Blev visst en hel uppsats*

Olofström , Blekinge
211 Inlägg
26 april 2007
#33
Köpte denna bilen pga den såg snygg ut och motorljudet blir man ju kär i wink


390 Inlägg
26 april 2007
#34
240n ville jag då inte ens ha så kan inte motivera varför jag valde den.
Det var min farmors bil och när hon slutade köra hamnade den på vår gård. När mitt tjat om bil började i 8:an så var allt min far erbjöd just den smile
Var inte speciellt tacksam men tänkte att om ja nu skulle ha den där rishögen så kunde ja iaf fräscha upp den så man slapp skämmas, det spårade ur och jag fattade tycke för modellen smile

855an var ett naturligt val. Fast i Volvo och när man mindre så var R:en drömbilen som man aldrig trodde man skulle få.
Älskar femman och tycker det är en väldigt trevlig och snygg bil.
Tänkte det var lika bra att skaffa en kombi ifall jag skulle få behov av det och anade att om jag skaffade en R så skulle den bli långvarig i min ägo.


1 567 Inlägg
26 april 2007
#35
Ja vad säger man!! Uppväxt med volvobilar.Så när körkotet var fixat så blev valet naturligtvis en volvo.En bilmodell som är känd för sin hållbarhet,säkerhet och lättmekad.Valet av turbo bilar som är bakhjuldrivna och svensktillverkade är inte så stort så vad gör man.
Idag hadde jag nog köpt mig en annan bil som är ett bättre utgångs objekt att trimma/styla.Men i det stora hela så är jag mkt nöjd med bilen även om den har kostat en del pengar med diverse slitdelar.
Senast redigerat av 940R (26 april 2007)

What does a 9 volt battery and a girls asshole have in common?
You know it's wrong, but sooner or later your gonna put your tongue on it
im not drunk that's just torque steer 3 MPS

2 122 Inlägg
26 april 2007
#36
MilleN skrev:
Blev Omegafrälst redan som 18-åring när jag köpte en Omega och "stylade" med 3000-paket och 17" fälgar i bästa fjortisanda smile Sedan blev det ett naturligt steg med en 3000 stylad som en Lotus istället hehe..
när kommer lotusen då?

Volvo 242 -75 Busbil
Volvo 245 -80 Projekt bilen

Move Your Mind
164 Inlägg
26 april 2007
#37
Det fanns flera anledningar till att jag valde Saaben. Stolarna är de bästa jag suttit i, kvittar vilken Saab man sitter i, stolarna är alltid lika sköna. Sen har den ju turbo, det var ju ett plus i kanten. big_smile Jag tycker också om designen på 900:orna, speciellt tredörrars. Jag kan med all säkerhet säga att jag kommer äga fler Saabar i mitt liv, de har en speciell historia, har varit först i världen med många saker och sen vill jag inte köra Volvo som alla andra gör på min skola. smile

/Simon
-Fun is not a straight line
-"When once you have tested flight, you will forever walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been, and there you will always long to return"

39 Inlägg
26 april 2007
#38
uppvuxen med volvo..billiga delar osv. Nackdelen är väll soppan, sen tål dom ju nästan hur mkt som hälst, näe volvo känns jävligt rätt i min syn !!

452 Inlägg
26 april 2007
#39
Första bilen:
Toyota Corolla -89
- Tog mitt körkort och morsans gubbe vägrade låna ut sin bil till mig så det blev
att ta lite besparingspengar och köpa något åk .. denna bilen såg bra ut och kåtheten
på att köra alltid dämpades något ..

Saab 900s -95
Toyotan gick inte igenom besiktningen och bytades in mot saab'en ..
27000 på mätaren, 1 ägare och pedantiskt skött .. en helt underbar bil
som jag var helnöjd med tills en kvinna inte kunde högerregel.
Slutade med att min front låg halvvägs in i hjulhuset på hennes Chrysler Voyager ..
Tråkigt nog så tog balk skada så det blev skroten ...

Bmw 316 (e36) -91
Det blev ut på nätet igen och glutta .. såg då en denna bmw'n på autopower som
såg fräsch ut, 11.000 mil på mätaren, så gott som rostfri, fullservad, sv-såld .. 4 ägare ..
Blev ett samtal och sen iväg till Kalmar .. såklart så var telefonbanken stängd just denna dag så det blev att åka hem och sen någon dag efter blev det tåget .. helnöjd med bilen
men lite tråkig motor typ typ 101 - 103hk .. gick dock som en klocka och jäkligt fint skick!

Mitsubishi Colt GLXi -93
Samma dag som bmw'n såldes fick jag skjuts ner till Lund där jag hade varit och
provkört colten .. allt var frid och fröjd och jag cashade bilen (king of cash).
Försäljaren på bilfirman sa att kopplingen höll på att bli dålig men det var inte hela
världen .. efter 1 vecka efter köpet anade jag att det inte stämde riktigt med vad han
sa och kontaktade försäljaren och sa att felet satt i växellådan (synkringar) ..
Blev då uppläxad hit och dit och ja .. lång historia kort så blev det att jag fick behålla
bilen och drabbades sen av en rasad växellåda och ny koppling - 12.500:- fattigare och
2 månder efter körde jag av vägen och fick ut 14.000:- från Länsförsäkringar .. Hade då ägt bilen i knappt 6 månder och gett 24.000:- för den .. kan säga att det var inte en rolig
dag när jag fick samtalet från försäkringsbolaget.

Ford Escort Cab -89
Sommar och jag var über sugen på en billig cab ..
Namnet säger sig själv så den fanns inte länge i min ägo ..
4 veckor + 4.000:- fattigare när jag sålde den .. aldrig mer Ford!!

Honda Prelude -93
Iaf! Blev ut och kolla vidare på bil och såg denna hos polarens farsas bilfirma.
Import från italiten, runt 11.500 mil på mätaren och var i MYCKET fint skick ..
Det blev ett köp och jag måste säga att detta var en av de bästa bilarna jag ägt!
Dock slutade detta, som de andra bilarna på skroten. Fick sladd på bilen och körde
in i en busskur och frontade mot en pall med betongblock som medförde en kompressionskada på en kota i ryggen .. 1½ måndas sjukskrivning och 1 års sjukgymnastik + att det spökar än idag .. ajsingbajsing ..

VW Corrado 16v -93
Efter olyckan med Hondan var jag utan bil i ca 9 månder och fick sedan tillbaka
suget efter en bil .. ut på blocket och hittade en corrado 16v ... ett samtal och iväg
mot Lund för att titta på bilen .. provkörning och några dagar efter blev det affär ..
Har kvar bilen idag och behandlar den som min ögonsten .. hehe.

Nissan Bluebird -89
Cashade den über feta Bluebirden vid avställning av corradon ..
Tog mig till och från jobbet i 3-4 månder innan den kokade och var
sig inte lik igen .. adios till skroten! smile

Nissan Primera SLX -97
Ville ha något mer rejält så det blev en tripp till Mercedes i Helsingborg ..
Snackade lite med en bekant där och slutade med att man köpte denna ..
3 ägare, sv-såld, fullservad + lite andra extra tillägg som försäljaren fixade
åt mig .. bilen funkar utmärkt och jäkligt behaglig att köra ..

Chip! smile


987 Inlägg
26 april 2007
#40
Tog körkort den 16 april, s jag har fortfarande min första bil. Köpte hinken mest för att den var så billig, och det hängde med hyffsat ljud iallafall.. Ångrar mig dock lite nu.. faktiskt.. Skulle väntat och köpt någon bil man vela ha istället.. så det lär nog inte dröja innan man byter.

i like it load


Sök