Loffe123 skrev:
Anmärkning: Svenskt nötkött, vatten, potatis, ägg, torrmjölk, koksalt, potatismjöl, buljongpulver, potatisfibrer, kryddor (kryddmix bestående av druvsocker, kryddextrakt (rosmarin), jästextrakt (salt, jästextrakt, maltodextrin), surhetsreglerande medel (E330), vegetabiliskt fett "
Ska vi gå igenom innehållsförteckningen lite.
Svensk nöttkött- bra men hur mycket/lite!
Vatten- för att göra köttet tyngre samt för att den inte ska bli för tort med alla onödiga ingredienserna.
Potatis -billigt, smaklöst och fungerar som bindmedel samt drygar ut köttet.
Ägg- Fungerar som bindmedel och gör det enklare att steka, är billigare än kött.
Torrmjölk- billigare än vanlig mjölk, billigare än kött.
Buljong -ger köttsmak åt potatis, ägg och mjölken, buljong innehåller glutamat som vid större doser är laxerande samt skapar problem med nervfunktionerna.
Potatisfibrer -mer potatis, vars främsta syfte är att suga åt sig och binda det tillsatta vattnet.
Kryddmix- druvocker och maltodextrin...för att reta de söta smaklökarna, jästextrakt för att skapa köttsmak.
Surhetsreglerande medel E330 används som rengöringsmedel, men i detta fall som
konserveringsmedel för att köttet inte ska härskna med de övriga tillsatta ingredienserna.
Vegetabiliskt fett för att göra den fetare eftersom potatis, mjölk och ägg inte är lika fett som vanligt kött.
Fortfarande lika gott???