3985
Sök

Toppackningsbyte Audi s2

S2 is the shit!
7 Inlägg
27 januari 2007
Trådstartare
#1
Min toppackning har troligtvis gått sönder. Luktar bensin i behållaren till kylarvätskan. Dessutom är den trögstartad. Troligtvis dåligt komp. Undrar bara om nån vet om det är ett jäkla jobb att göra sj eller om man ska lämna in den. Packningen kostar 700:- ink.moms. Men ska man lämna in den får man nog räkna en 3-4000:-. Sen ska juh kammkuggar o allt stå rätt med. så om nån vill ge råd så bara skriv.

Tack på förhand//Andreas

169 Inlägg
29 januari 2007
#2
Innan du gör något ska du ta ett komptest och få det bekräftat att det är packningen som är kass.

Om du ska lämna in eller göra själv beror helt och hållet hur mycket tid du har och hur stor meckarvana du har. Det är mycket jobb och det behövs betydligt mer grejer en bara toppackningen.

När man ändå har toppen borta bör man överväga och renovera den med inslipning av ventiler, byte av tätningar osv.

Är bilen en daily-driver och du kan få jobbet för 4000kr hade jag nog lämnat in den.

Mvh Mattias

39 Inlägg
8 september 2007
#3
Om det skulle ha läkt ut kompression från motorn i kylsystemet= omöjligt, då skulle du ha skjutit kylsystemet helt:/ men om det är ett (liiiiitet) hål så kan de läka ut i kylsystemet men det är sällsynt, men ja tycker att du ska prova dej på att byta remmen först bara, inte så komplicerade motorer, läs på lite innan och åk till en verkstad och be om att få en sprängskiss hur det ser ut med alla markeringar osv. du behöver även att köpa nya skruvar i topplocket, passa då på att byta ut kamrem, rullar och vattenpump när du väl är igång wink
Senast redigerat av Ollle (8 september 2007)


Sök