Om man sätter sig och tittar på energifördelningen i musikmaterial så ser man att man vid sammanlagring i tex ett trevägs aktivt system med separata steg/kanaler för bas, mid och diskant inte under normala förhållanden kan få maximal effektförbrukning ur alla registren.
Ett exempel är tex märkningen av effekt på diskanter: En diskant som är märkt "max 100W" tål inte 100W utan tål 100W givet en normal effektfördelning, dvs i diskantregistret finns det måhända bara 10W.
Så om man bygger ett system där man har separata aktiva kanaler för sina diskanter där dessa kanaler kan leverera 100W så använder man mycket mindre är så även om man spelar "skithögt"
Bara en kommentar, du har inte fel på något sätt Drönirettab utan jag bara förklarar.
Större säkring än max strömförbrukning är ändå ett bra mål eftersom man vill ha s.k. selektivitet - dvs att huvudsäkring inte skall lösa utan att säkringar "längre ner i kedjan" tex i fördelning eller slutsteg skall lösa först.
/Göran
Drönirettab skrev:
Av den anledningen är det en fördel att använda högre säkringsstorlek än den maximala strömförbrukningen kommer att vara, om nu kabelarean tillåter detta förstås.
I have nothing but confidence in you. And very little of that.
(Groucho Marx).
Åker numera Audi A6 -08 4.2FSI