Filmnördar: Vilka är era favorit topp 12 filmer

Holme
22 juni 2006 · 1 417 Inlägg

Svårt att hitta en etta.
Det får nog bli såhär ändå:

1. Forrest Gump
Det är en sån underbar historia om en kille som är får vara med om så otroligt mycket utan att vara medveten om det.
Underbar film helt enkelt.

2. 51st State
Samuel L Jackson är bara helt otrolig i den filmen. Han är så rå, så säker, så....åååh smile

3. Patrioten
Mel Gibson. Kanonbra handling, lite kämpa, lite känsla, lite go och lite action.

4. Gone in 60 sec
Känns lite uttjatad, men Memphis kunnande om bilar och kärleken till dem gör mycket för filmen smile
Jag menar, han stod ensam för 47% av bilstölderna i San Fransisco smile

5. Den Gröna Milen
Tom Hanks är kanon. Finns inte mycket att säga. Väl spenderade timmar är det i alla fall smile

6. Pulp Fiction
Har inte sett den så mycket, men jag föll för stuket i den. Härlig film som man säkert måste se några gånger innan den blir superb smile

7. Any Given Sunday
Härligt tema, och skön gemenskap, är lite svag för sånna sportfilmer.

8. Jakten på röd oktober
Bra film. Längesen jag såg den nu, men taktiken och dessa idéer är bra .

9. Björnbröder. Speciellt extramaterialet efteråt, Getterna gav mig magont smile

10. Mystery Alaska.
Hockeyfilm klart värd en titt.

Kommer inte på fler nu, och jag har verkligen anstängt mig.

Rohdin
22 juni 2006 ·

ghost_boy83 skrev:
12=fäbojäntan


favorit skådisar= å jenna jamesson

hehehe big_smile

Lone Star
22 juni 2006 · 1 231 Inlägg

Redigerar listan och lägger till motiveringar imorgon. Alldeles för trött efter 100 mil bakom ratten idag smile

1. Remeber the titans
2. Forrest Gump
3. Easy rider
4. Tin Cup (värdelös men ändå bra)
5. Pulp fiction
6. O brother where art thou
7. Dum o dummare (inte seriös 1 sekund=))
8. The wizard of oz (första)
9. The punisher
10. Måste fundera smile

Senast redigerat av Lone Star (22 juni 2006)

Mitt projekt: Evo III
RacingBunny
22 juni 2006 · 508 Inlägg

Svårt...

1. Dawn of the dead

2. SAW

3. Roadkill

4. Resident evil

5. Transporter

6. The butterfly effect

7. Van helsing

8. White chicks

9. The fast and the furious

10. The italian job

11. När lammen tystnar

12. Snygg, sexig, singel

Generalen Fritids-designer
1 september 2006 · 293 Inlägg

Ja, själv älskar jag film! Tittar nog på en film varje kväll nästan. smile

1. Dukes of Hazzard

Bilen, skämten och körningen. En helt "underbar" film man kan se om och om igen...

2. The Rundown

Grymt skön film om en ung skattjägare vars far har skickat dit en man att hämta hem.
Skön actionkomedi.

3. Gone in 60 seconds

Bilarna, jakterna och storyn gör att man fastnar för filmen.

4. Nu blåser vi snuten

Skitbra film. Buford T. Justice är oslagbar, haha.

5. Fast & Furious : Tokyo Drift

Gillar inte F&F- serien så mycket för övrigt men den här var rätt bra. Mycket bättre än 1:an och 2:an...

6. Crocodile Dundee 1, 2, 3

Underbart sköna filmer om en ganska  korkad men ändå finurlig snubbe.

7. Road trip

En film man bara måste älska! smile Skämten, storyn och de korkade studenterna gör filmen till en av dem bästa komedierna.

8. American Pie 1, 2, 3

Grymt sköna filmer helt enkelt. punkt slut!

9. School of Rock

10. Flykten från Alcatraz

Spänningen och den sanna storyn...

Favorit skådespelare:

1. Seann william Scott     - förbannat rolig!
2. Jessica Alba                - förbannat snygg! smile
3. Johnny Knoxvillle        - också förbannat skön.
4. Burt Reynolds             - en av de bästa skådisarna.

Senast redigerat av Generalen (24 november 2006)

"We can't sit on our arses and say the world owes us a living because we've paid our dues. Me; I think if I fluff a note I'm robbing the kids. You're gonna pour it all on until you drop, so even if they hate you they can still say 'At least they tried'."
Ghost RS Skoda Addict
1 september 2006 · 167 Inlägg

Jag är mer eller mindre besatt utav film och har väl iallafall snart köpt min 1000:e DVD till samlingen. big_smile

.....så, att välja 10-12 favoriter är svårt....jag plockar några som jag kommer att tänka på direkt....Räknas upp utan inbördes ordning:

* Leaving Las Vegas
Nicolas Cage spelar i detta mörka drama om en man...som, säljer allt han har för att åka till Las Vegas för att supa ihjäl sig, under resans gång möter han en prostituerad Elisabeth Shue, dem blir förälskade och accepterar varandras "livsvillkor"...utan att kräva förändring...mycket gripande film.

* Deep Cover
Laurence Fishburne spelar polis, som jobbar djupt "under-cover" under en längre tid. Men, han får allt svårare att känna vad som är hans riktiga liv egentligen och vart hans lojaliteter ligger. Gränsen mellan "good-cop" och "bad-coop", blir allt suddigare...mycket bra och "målande" skilldring utav att skilja på gott/ont...på ett liv fyllt utav lyx...eller ett vanligt "polis-liv".

* Under Ytan
Ett starkt drama, som skildrar verkligheten på ett gripande och mycket realistiskt sätt. Mikael Persbrandt spelar elak pundare och till viss del hallick. Flickvännen spelas utav Johanna Sällström. Ett mycket verklighets troget drama om en missbrukande tjej på 23 år...och det liv som uppstår runt omkring, för att få det att gå runt och för att få sina dagliga doser.

* Set It Off
Ett gripande drama om 4 stycken färgade tjejer, som är barndoms kompisar. En dag blir banken. där en utav dem jobbar rånad. Eftersom rånaren visar sig komma från samma "område" som henne, så förutsätter både polis och banken, att hon är inblandad i rånet. Så, hon förlorar sitt jobb.Tillsammans, så...byter dem 4 sida och börjar leva "the good life" så att säga. Allt går bra tills en utav tjejerna Jada Pinkett, blir kär i en utav poliserna som utredare rånvågen. Mycket känslor i denna film och man känner minst lika mycket själv då man tittar. En stark film.

* Ödets Makt
Ben Affleck spelar en man som är på väg hem till sin fästmö, som han skall gifta sig med om 2 dagar. Då planet skall lyfta, så kanar det utav startbanan. Sedan finns det inte fler möjligheter till flyg, som kommer hem i rätt tid. Han blir tvungen att hyra bil och med på "köpet" får han en mycket spontan, öppensinnad och galen tjej, som spelas utav Sandra Bullock. Resan hemmåt, blir något nytt för honom...fylld utav äventyr och en oemotståndlig attraktion mellan dem växer fram. Skön film om hur ödet kan "slå till" då man minst anar.

* Wrong Turn
Är faktiskt en riktigt bra skräckfilm/rysare. Om några ungdomar som hamnar i en lång bilkö pga en trafikolycka. För att komma hem fortare, så tar dem en genväg genom skogen på många mil. Dem får punktering efter ett bra tag, det visar sig att någon har spännt upp taggtråd över vägen. Efter flera timmars sökande efter hjälp i skogen, så finner dem en gård, eller som en jägarstuga, fylld utav hemska souvenirer och vapen. Riktigt kuslig och hemsk film, som får en att rycka till mest hela tiden.

* Thursday
Handlar om en kille som har bytt liv totalt och blivit som vilken Svensson som helst, med villa och hela köret. En dag hinner det förflutna ikapp. En gammal vän, dyker upp med en väska fylld utav heroin. Plötsligt, så är livet...exakt som det varit hela tiden innan han lyckasdes komma undan. Mycket bra och spännande film, som berättas på ett mycket bra sätt, med en bra dialog.

* Tears Of The Sun
Bruce Willis spelar kapten för ett special förband, som beger sig in i krigets hjärta, för att utföra diverse uppdrag. Men realtivt snart, så förtstår han, att han kommer att behöva välja mellan att utföra sitt uppdrag...eller följa sitt hjärta. Mycket stark film, Bruce Willis är mer än stenhård och man får tårar i ögonen över att bevittna deras handlingar.

* Scarface
Gangstrarnas gangster a.k.a. Tony Montana, spelas utav Al Pacino, i en utav tidernas största filmer, då det gäller att porträttera en riktig "bad-guy". Mycket bra gjord film, som känns mycket påtaglig och stark. En utav tidernas film.

* Pusher
Skildrar den hårda tillvaron bland Köpenhamns langare. Detta action/drama, skildrar två stenhårda gatulangares vardagliga liv. Dem spelas utav Kim Bodnia och Mads Mikkelsen. Mycket verklighetstroget och bra skildrat. Känns äkta och bra. Också en utav tidernas filmer.

* Heat
Kan vara tidernas film. En extremt fet och välgjord film. Ett starkt och mycket gripande kriminaldrama. Skildrat utav Michael Mann. Historien visas från båda sidorna. Både från dem kriminellas perspektiv. Där Robert DeNiro, Ahley Judd, Val Kilmer m.fl. gör makalösa rollprestationer. Den hårdaste och mest ärrade polisen i Los Angeles porträtteras utav Al Pacino. Snacka om tungviktsmöte, med extrem känsla och stämmning. Vilken film! *suckar djupt*

* Gryningsland
Handlar om två människor, en man och en kvinna som båda två har levt två mycket hårda liv, dem har sett mer än dem flesta och gjort mer än dem flesta. Tillsammans börjar dem om ute på den Svenska landsbyggden. Över fem år senare, hinner det förflutna ikapp dem och den idyll dem byggt upp, sätts på prov. Underbara roller utav: Kim Bodnia, Mikael Persbrandt och Maria Bonnevie. Mycket stark film som även den känns mycket äkta och verklighetstrogen.

* Jade
Mycket spännande thriller om sex/makt/pengar. Och om högt uppsatta männsikor, som begår tveksamma handlingar. David Carusso, Chazz Palminteri & Linda Fiorention gör underbara roller. Spännande precis hela tiden. Lite förbjuden och bra thriller.

* Very Bad Things
Sjuk och skön komedi om en svensexa i Las Vegas, som går totalt fel. På natten, då allt som inte får göras, görs. Så råkar en strippa dö i deras lyxsvit. Efter en natt fylld utav drinkar/spel/sex/droger. Allt blir kaos då alla har lite egna idéer om hur dem skall göras sig utav med liket. En sjuk komedi, som har bra roller utav t.ex. Christian Slater och Cameron Diaz.

Det vart visst 14 stycken tongue Men....nu får dem stå med....då, jag ändå funderat ut dem. Kan väl nämna att jag rekommenderar att man ser dem. smile Men, det finns tyävrr allt för många fler filmer, som hade platsat på listan. Hade lätt kunnat valt ut en TOPP 100 eller liknande!

Kul tråd, som fick en bra stund utav denna sega fredagseftermiddag att passera lite snabbare! wink

Med Vänlig Hälsning

Senast redigerat av Ghost RS (1 september 2006)

-=[Tobbe]=-
Skoda Fabia V RS 2004 "Ghost Edition"
Motto: "Den Som Har Flest Saker När Han Dör Vinner." ;)
terazzi
1 september 2006 ·

INGEN ORDNING ALLS, men dem jag kan komma på iaf wink

1. Underworld

2. Gone in 60 seconds

3. Fast and Furious

4. Resident Evil

5. Enemy At The Gates

6. The Butterfly Effect

7. Alien Vs Predator

8. Dukes Of Hazzard*nya filmen*

9. High Octane Scandinavia

10. Any Given Sunday

11. Get Carter

12. Skulls

Bullo Mazda 3 MPS, bilder på gång!
1 september 2006 · 1 852 Inlägg

håller med om de tre första

Sharky skrev:
1: Apocalypse Now Redux

Filmhistoriens värsta inspelning alla kategorier. Det kommer aldrig mer att göras en sådan film. Suveräna scener. En av filmhistoriens bästa öppningsscener med en drogad Sheen.

2: Guds Stad.

Storyn, realismen, svetten, skiten, desperationen.

3: Nyckeln till Frihet.

Otroligt vacker film om hopp och frihet.

4: Big Fish
film om en döendes liv, hans historier. man blir bara lycklig när man sett den!

5: Forrest Gump
alla vet varför

6: Gudfadern
hästhuvudet är något man sent glömmer

7: O Brother Where Art Thou?
roligaste hollywoodfilmen någonsin. citat som "I saw em first" kan man skratta länge åt!

8: Broken Flower
ungkarl på 60 år som letar efter sin eventuella son. där träffar han på sitt förflutna, riktigt skön film som slutar där den börjar.

9: Finding Nemo
kan det bli roligare animerat?

10: röd drake, när lammen tystnar, hannibal
skrämmande bra om hannibal lector

11: Sagan om ringen trilogin
lång och skön historia med mäktiga scener

12: deer hunter
nästan som apocalypse, krigsfilm i vetnam med fördärvade människor

man lever bara en gång så lev väl!
TCB
1 september 2006 · 129 Inlägg

Lone Star skrev:
Redigerar listan och lägger till motiveringar imorgon. Alldeles för trött efter 100 mil bakom ratten idag smile

1. Remeber the titans
2. Forrest Gump
3. Easy rider
4. Tin Cup (värdelös men ändå bra)
5. Pulp fiction
6. O brother where art thou
7. Dum o dummare (inte seriös 1 sekund=))
8. The wizard of oz (första)
9. The punisher
10. Måste fundera smile

Remember the titans! helrätt sport big_smile

andast Fjant
1 september 2006 · 187 Inlägg

1. Rounders
2. Boondock Saints
3. Pirates of the Carabean (båda)
4. Night at the Roxbury
5. xXx
6. The Fast & The Furious
7. Remember the Titans
8. Nattbuss 807
9. Dum & Dummare
10. Dude weres my car
11. Den Gröna Milen
12. American History X

Alzheimers - New Friends Everyday!
BMW 740i "6-vxl" (1995)
ToXtreme
1 september 2006 · 3 627 Inlägg

Rohdin skrev:
*The Last Castle
*Benknäckargänget
*Hooligans
*Nattbus 807
*Mean Machine
*Road Trip
*Dude Wheres My Car?
*How High
*Dukes Of Hazzard
*School Of Rock
*ALLA American Pie big_smile

m.m...

Här har vi en pöjk mä bra smak;)

Kika in och följ gärna projektet! BMW E46 318ti - Vägen mot perfekt stance!
Simple and clean, all you ever need to know ;)
ToXtreme
1 september 2006 · 3 627 Inlägg

1. Barely Legal

Grymt skön film assåwink

2. Björnbröder

Asså, finns det några som e skönare än älgarna?tongue

3. Road Trip

Ett måste=)

4. School of Rock

Älska den;P

5. Torkel i Knipa

Fyfasen va ball den e va? Mkt välgjord dessutom!

6. The Ninth Gate

Mkt välgjord och bra film med Depp, faktiskt en av dem seriösa som jag gillar;P (alltså om man jämför med resten:P)

7. Apocalypse Now Redix

Måste ju hålla med om att den e riktigt bra!

8. Tomcats

En go film i äkta american pie stuk;)

9. Ice Age

Sid e förjäkla ball!

10. Ice Age 2

Sid e fortfarande lika ball:P

11. The fast and the furious

Behöver inte ens säga vrf den e mä på listan;P

12. The fast and the furious Tokyo Drift

Å så slutligen då en riktigt go film;)

Dem e inte rankade efter vilka jag tkr e bäst, d där e bara dem bästa 12 filmerna jag vet! Älskar alla filmer i American Pie stuk, deckare som Wallander är riktigt bra oxå!

Kika in och följ gärna projektet! BMW E46 318ti - Vägen mot perfekt stance!
Simple and clean, all you ever need to know ;)
villon
1 september 2006 · 684 Inlägg

1: Saving private ryan, fan världens bästa ww2 film.
2: The italian jobb.
3: Plutonen
4: Black hawk down.
5: Pearl harbor.
6: The fast and the furious 1,2,3
7: Gone in sixty seconds.
8: Terminator 1,2,3 måste de e jhu arnie tongue
9: Top gun.
10: Texas chainsaw massacre.
11: sagan om ringen 1,2,3 borde vara högre upp men.
12: Payback,, det står stilla i huvudet nu

++ MÅNGA FLER

T-gul i hjärtat, T-röd i blodet, volvo for life
Ostsåsen
1 september 2006 · 173 Inlägg

Många verkar digga vv2 filmer och så även jag. Vill dock nämna en vv2 film som hittils ingen har nämnt och det är Schindlers List.

Har svårt att skapa nån Top 12-lista, men några filmer jag tycker är riktigt bra är :

*Schindlers List - som redan nämnt.
*Forrest Gump
*Nyckeln till Frihet
*Sagan om Ringen trilogin
*American History X
*Rädda menige Ryan
*Gladiator
*Braveheart

Pi Just another freak in the freak kingdom
1 september 2006 · 378 Inlägg

Här kommer min lista.


1. King Frat (1979)

2. Bad Taste (1987)

3. Hellbound: Hellraiser II (1988)

4. Bullitt (1968)

5. Don't Be a Menace to South Central While Drinking Your Juice in the Hood  (a.k.a. Ghetto blaster) (1996)

6. Kundun (1997)

7. Cheech & Chong's Next Movie (1980)

8. Mad Max filmerna..  (1979, 1981, 1985)

9. The Dukes of Hazzard (2005) <--- Wow en relativt ny film smile

10. Star Wars (dom gammla) (1977, 1980, 1983)

11. Independence Day (1996)

12. War of the Worlds (2005) <-- Ännu en ny film.. Men vilka ljudeffekter.. Oj oj..

Alla filmerna är skrivna med orginaltitel så on någon undrar vad det är för konstiga filmer jag gillar så är det bara att söka på Imdb

Det var lite svårt att bestämma sig vilken som är bäst.. Så jag skrev upp filmerna utan någon ordning..

Senast redigerat av Pi (1 september 2006)

If everything seems under control, you’re just not going fast enough.
Mycket ljud är lagomt.
horsekiller
1 september 2006 · 747 Inlägg

Hela Mike Beckes sortiment duger för mej.... PORRfilm för hela slanten!

Älgahäng Räjsing Club
Volvo 240 V8 "Alkoholisten" (1977)
Volvo 960 3.0 "Bec.ka" (1996)
TS_quattro fyrkrafsare
1 september 2006 · 1 443 Inlägg

raddar upp en liten lista, ingen inbördes ordning...

* "The Crow" Brandon Lees sista film om Eric Draven vars själ plågas så svårt av mordet och våldtäkten på hans blivande fru att han själv som också blev mördad av samma män återuppstår för att hämnas. -"Victims? aren't we all?"

* "Ronin" mycket bra om en grupp "tjuvar" som blir blåsta av en i gruppen, biljakter, vapen, explosioner, lustgasad Audi S8  big_smile

* "Jägarna" förmodligen en av få svenska filmer som ens är värda att se + Lennart Jähkel i en riktigt vidrig roll

* "Terminator 1+2" (trean är bara för mycket, dessutom ser arnold ut som en glansig vaxdocka från Madame Tussauds) En av få gånger som en uppföljare hållit så hög kvalitet, mycket bra.

* "Scarface" behöver inte förklaras, det har andra gjort så bra redan.

* "Jaws aka Hajen" en av Spielbergs bästa filmer, gjorde att folk knappt tordes bada.

* "Schindlers List" sann och fruktansvärd skildring av livet i koncentrationslägren under andra världskriget.

* "Heat" Pacino och De Niro i samma film.

* "Gladiator" pampig musik och klassiskt hjältemod med svärd i hand

* "Alien" behövs ingen motivering här

* "Forrest Gump" inte här heller

* "Three Kings" om en grupp marinsoldater som tar bonnpermis under första Irakkriget för att leta efter Saddams gömda guld. men finner att de människor som hjälpt amerikanerna mot löften om frihet, guld och gröna skogar har lämnats att klara sig bäst de vill.

* "Dirty Harry" Clint Eastwood som minst sagt hårdkokt polis. -"Now you've got to ask yourself a question: do I feel lucky? well, do you, PUNK?!" klassiker....

finns många fler men dessa är de jag kommer på just nu som sticker ut över mängden.

Riktiga bilar är fyrhjulsdrivna...
Numera leg. grusligist!
Subaru Legacy Station 2.0R "Obsidian Black Pearl" (2007)
Aga_Diff Bärs!
1 september 2006 · 3 456 Inlägg

360_sleeper skrev:
Hela Mike Beckes sortiment duger för mej

Kan inte mer än instämma... Klockrena filmer, allihop!

Garaget.org peakade 2008.
Volvo 945-SE "Niijeförttin" (1992)
Volvo 745 Turbo Intercooler "En jävel på kärlek" (1988)
GrebyAxel
1 september 2006 · 524 Inlägg

Då ska vi se. . . .
Om de inte hade gällt film så hade VÄNNER serien överlägset toppat listan tongue

1:  Torsk på Tallin    ( inget slår den )
2:  3000 miles to Greaceland  ( otroligt cool film )
3:  American History X   ( se den och döm själv )
4:  Walk the Line   ( Biografi av mannen som är större än Elvis )
5:  När lammen tystnar trilogin.  ( En klass för sig )
6:  Vi hade iaf tur med vädret    ( Svensson upp i  dan )
7:  Star wars ( me tanke på alla effekter )
8:  Cannonball run   ( fränt me alla kändisar )
9:  Monster's ball ( me tanke på en viss scen med Halle Barry )
10:Gone in 60s.   ( Handlar om fårrd )

ToXtreme
1 september 2006 · 3 627 Inlägg

När du säger Fååård.. kom på vilken bästa filmen är!

Ronny och Ragge såklart:D

Fåården äger fan alla filmer som rabblats upp härbig_smile

Kika in och följ gärna projektet! BMW E46 318ti - Vägen mot perfekt stance!
Simple and clean, all you ever need to know ;)
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang