3104
Sök

Köpa högtalare på baslåda!

15 Inlägg
4 oktober 2011
Trådstartare
#1
Hallå alla bilfantaster!


Det är såhär att jag köpte ny bil för ett litet tag sedan och är galet trött på det dåliga och skorriga ljudet från den förredetta ägarens högtalre. Ett bar billiga biltema hatthylle högtalare. Visste dom är bättre än original men inget för mina öron smile. Det är en Audi a3 jag har så den är hyfsat rymlig i bagaget.

Har kollat lite på denna bas lådan http://www.mds.se/sv/product/5504/MDS-Fanatic-Baspaket

Sedan vilka högtalare samt diskanter man ska komplitera med har jag ingen aning om för jag är inte speciellt insatt i billjud än så länge iaf. Vill gärna lära mig! smile

Så om ni har lite tips på grymma högtalare man kan ha till denna lådan. Tar även gärna emot andra tips på baslådor som kanske är mer prisvärda eller helt enkelt bättre? Min bugdet har jag lagt mellen 3-4 tusen för baslådan. Sedan runt 1000-1500 för högtalare till och börja med.

Där är redan 2x hål i hatthyllan där mina nuvaranda biltema högtalare sitter är dessa ( http://www.biltema.se/sv/Bil---MC/Bilst … -9-3-vags/ ) som sitter i just nu.

Hoppas det finns någon där ute som har lust att lägga nån min på att hjälpa mig! Du vore min räddare i nöden! big_smile


5 852 Inlägg
4 oktober 2011
#2
Hertz ESK 130 är ett mycket trevligt val som trivs på stereons effekt men vaknar verkligen till liv med ett slutsteg.

www.Stereospecialisten.se - Nu med fysisk butik i Göteborg

15 Inlägg
4 oktober 2011
Trådstartare
#3
Okej! Har du något tips på ett bra slutsteg som skulle passat till lådan jag länkade ovan samt dessa högtalare?


5 852 Inlägg
4 oktober 2011
#4
Vad som är vettigt är att titta på är ju ett 3-kanalsteg i ditt fall för att hålla nere budgeten och sen kan du bygga ut med ett monosteg om du verkligen vill ha fullt ös i basen.

DLS CA31 passar utmärkt då du har en baskanal till suben som hamnar i 2ohm och 2 kanaler till framsystemet och då har du rock n roll för enkla pengar.

www.Stereospecialisten.se - Nu med fysisk butik i Göteborg


Sök