V70 -99 ABS-Lampan, lampa för fel på bromssystemet lyser samtidigt lite titt som tett. m.m!

JoakimN
3 mars 2012 · 39 Inlägg

Tjena!

Har något jättestrul med min V70 årsmodell 99. Ibland när man är ute och kör kan ABS-lampan och Lampan som indikerar för Fel på bromssystemet börja lysa samtidigt helt plötsligt. Kan även lysa direkt vid start. Ibland löser det sig med en omstart av bilen och ibland är det bara att fortsätta köra så slutar det efter ett tag.
Sedan så lyser lampan för "Tracks"/Anti-spinn eller vad den nu heter, alla kan lysa samtidigt ibland men oftast lyser inte tracks-lampan.
Sen blinkar den Orangea pilen som visar att det är fel på automatlådan, men bilen går precis som den ska förutom ibland då den går extremt segt om man ska börja köra igen efter att ha stannat vid t.ex en korsning. Men detta brukar lösa sig med att stanna bilen och låta den vara avstängd ett tag. Även hastighetsmätaren får fnatt ibland, oftast i samband med att lampor börjar lysa men ibland inte. När den slutar fungera så blir det streckat på tripmätaren och där man ser hur långt bilen gått.

Allt detta kan hända samtidigt men vissa saker kan även hända separat. Har hört att man kan göra rent någon kontakt till någon givare eller liknande, vet inte om det stämmer men..

Skulle vara oerhört tacksam för svar! Är på väg elda upp bilfan snart!

Tack på förhand!

F4S4N CAD-konstruktör
5 mars 2012 · 1 392 Inlägg

Läs ut felkoder. Kan vara ABS-enheten eller någon givare som strular. Kolla ABS-givarna så att dom inte ligger och glappar/skaver när du svänger etc.

Behöver du ha något uppritat så hör av dig!
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang