23 juli 2016
Trådstartare
Hej!
På olika håll går det att läsa om bilägare som kör sina dieselåk på förbrukad frityrolja från pizzerior och andra snabbmatsställen, efter filtrering och ev. uppvärmning. Även företag som SAS och McDonalds har tidigare provat denna metod. Jag är själv nyfiken på att testa detta och dela med mig till vänner och bekanta, men det finns fortfarande några frågor som jag vill få klarhet i. Helst med så få justeringar som möjligt av själva motorn.
● Jag har läst att vissa typer av biodiesel kan lösa upp gummi i packningar och slangar från före 1995 samt att det kan orsaka skador på nyare modeller med partikelfilter, gäller det även här?
● Vad kan jag göra för att undvika avlagringar, beläggningar, etc. i motorn?
● Vad är bästa sättet för att bättra på möjligheten till kallstart? Värma upp oljan eller blanda i ren diesel, och i så fall hur mycket? Eller måste jag ha en separat tank med diesel att starta på?
● Vad är lägsta yttertemperaturen som det går att köra på?
Är ganska ny på motorer, så försök att ha överseende med det
Blast off, it's party time