Jag har jobbat på charkuteri samt i matvarubutik, så jag vet oxå hur det går till på många ställen.
Vill inte nämna vad som blandas ner i korv, pölsa, pastejer mm.
Hur rent kött hanteras, det är skrämmande. Inte helt ovanligt att hela oxar lossnat från ställningarna redan i transportbilarna. När detta hänt, så togs kroken fram och oxen släpades in i tvätthall, där den spolades av lite snabbt innan styckning/packetering.
Flintastekar slängdes i hög på golvet, kryddades och vakumpackades.... Gissa om dom flintastekarna var hälsofarliga. Jag menar, slängas i hög på golvet, där alla springer runt med skor och annat jox och spottar på golvet.
Och ja, jag ska erkänna att jag gjorde detta jag med. Ingen ursäkt, men det var antingen bara göra det, eller bli av med jobbet. Tog inte lång tid innan jag anmälde företaget, sen var jag arbetslös.... Men det var det värt, för företaget fick klappa igen verksamheten.
Mvh/ Adde