3269
Sök

3000 varv släpper efter ca 3-4 sekunder och börjar jojo till 2600.. Besiktningstrubbel.. polo -99

elevassistent
15 Inlägg
25 januari 2012
Trådstartare
#1
Läste felkoder och hade 5 st men jag har ju ryckt ur de flesta så det hade blivit avbrott i dom innan :S.. Vet inte ens vad allt är!!

*Gasspjälldonpotentiometer
*Insugslufttempmätare
*insugsrör tryckgivare
*spjällägesgivare
*Ventil kolkanister.

Dom i och runt spjällhus har jag tagit loss och gjort rent, därav avbrott. har tagit loss alls jag kommit åt och sprayat i elektronikolja.. Ska kolla felkoder nån dag här igen få se vad de då visar eftersom vi nollade dom sist..

Bilen går jätte bra, som en bil bör gå helt enkelt.
Men den går ej att besikta för att den inte går att hålla varv på tomgången.. Den står fint på tomgång men går ej att hålla ex. 3000 varv, för den tappar varvet ganska snart.
Funkar bättre på kall motor än varm, funkar efter att man ryckt batteripolen och efter nollning av felkoderna..

Ber er om hjälp, vad kan jag byta och ännu värre, vart sitter dom?!

Bilen blir varm i kupén fort, men tar längre tid på sig att gå upp till 90 grader.
Jag trodde detta skulle vara ett lätt fel att få bukt med wink, kanske för den som kan bilar men den är ju inte ens värd att lämnas in och kostas på pengar, detta är nåt för hobbyfixarn tongue..

Hjälp snälla!!
Mvh. Lisa

Rekommenderad på Garagets framsida (2012-05-24)
2 322 Inlägg
25 januari 2012
#2
har du testat o nollställa dessa koder ?


elevassistent
15 Inlägg
25 januari 2012
Trådstartare
#3
ja. sen skulle vi kolla dom igen men då sa datan upp sig.. Så ska kolla dom igen, men nu har ju bytt en givare och en vakum pryl (kan inte namnen på saker och ting, kan bara förklara var dom sitter)..
Mvh. Lisa

3 235 Inlägg
25 januari 2012
#4
Ibland räcker det inte med bara kontaktspray, komponenterna som du får felkoder på kan vara dåliga. Jag vet inte om dessa på något sätt går att mäta, men om inte får du börja byta ut dessa. Att felkoderna åtekommer betyder ju att något är fel.


elevassistent
15 Inlägg
25 januari 2012
Trådstartare
#5
Det vet jag självklart om... Var därför jag skrev att jag vet varför dom felkoderna kom upp.. Att jag sprejade kontaktspray i dom var pga att jag misstänkte tålig kontakt någonstans, sen när vi läste koder så blidde det som det blidde wink..

Nåt knas är det och finns det en luftmassemätare på denna bil så kanske det är den som har sagt upp sig... Suck. Är inte värt att lämna in för detta skit fel, blir så lack på besiktningsgubbarna, de mäter väl avgaserna på tomgången men ändå ska dom varva upp på 3000 varv..
Får väl rycka batteripolen innan jag ska in och besikta tongue..

Nån mer måste väl kunna gissa eller ha haft liknande bekymmer??

3 235 Inlägg
25 januari 2012
#6
Man kan ju bli sur på gubbarna, men är det fel på bilen bör man acceptera det. Dem mäter inte bara på tomgång, men också vid 2500 varv, och klarar man inte hålla varvet stabilt där blir det ombesiktning pga motorstörning.


elevassistent
15 Inlägg
25 januari 2012
Trådstartare
#7
Men den håller ju 2500 varv.
Ska ut och rycka batteripolen, har inte gjort det efter den prylen jag bytte. Jag tror att jag har bytt spjällägesgivaren..
Jädra skit när man inte vet vad prylarna heter..
Klart felet ska fixas men det tar ju emot rejält att fixa ett fel som bara uppstår när man står och varvar på tomgången.. Finns inga fel annars. Inte specielt ofta man ställer sig och gasar på tomgång men såklart ska det fixas.

3 235 Inlägg
25 januari 2012
#8
Det är viktigt att motorgången är stabil och att inte varningslamporna lyser (med några undantag dock).
Klarar du hålla varvet på 2500 bör det gå så länge den klarar avgaskravet.


elevassistent
15 Inlägg
25 januari 2012
Trådstartare
#9
Ingen lampa lyser, har den inte gjort någongång, och den är stabil när den står på tomgång, men att gasa med den och ha stabil tomgång på högre varv går icke.. Då blir det jojo och efter det blir tomgången svajjig, litet tryck på´gasen och tomgången stailiserar sig, funderar om den får för mkt soppa och blir lite sur efter att ha varvat upp den.. Ska se om jag får nån rätsida på det, tack för hjälpen engolf.
Gärna fler förslag.


Sök