Exon lampor till saab 9-5

MammDiin
6 december 2015 · 2 019 Inlägg

Soulman skrev:
Det tror jag säkert. Det är då troligen en 100w lampa och en 100w ballast som man kör reducerat till 75w. Skickar man ut 100w på en 75w lampa kommer den inte hålla särskilt länge.

Nu har jag varit och mätt upp lite och kommit fram till att halvljusen jag har drar 120W från batteriet och då har jag 50W ballaster och Philips 35W lampor.

Ett extraljus drar 105W från batteriet och där är det Denso ballaster på 35W som är ''trimmade'' och lamporna är 45W CNLight D2S.

Mätte även dimljusen som drar 84W och är 35W F3 Speedstart ballaster och billiga 35W H3 lampor.

Med andra ord verkar ballasterna leverera mer eller mindre det som de är gjorda för oavsett lampa. Denso ballasterna är ett specialfall, och är inte jag själv som fixat dom att leverera mera effekt till lampan.
Men finns information på nätet om bland annat Philips/Hella och Bosch ballaster som rätt så enkelt går att löda om lite så de ger mera effekt.

Extraljusen har haft samma lampor nu i två år, men svårt att veta antalet brinntimmar men det har blivit en hel del tändningar. Men kanske varm återtändning inte sliter lika mycket som en kall tändning? Så länge som ballasten inte ger fullt även vid varm tändning förstås.

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang