Fick för mig att bygga en partygrill i somras men de spårade ur ganska snabbt...
Tanken var att göra en grill av ett 204-liters oljefat. Det skulle ha en lucka och gå att få med sig i en mindre bil. Så ställbara ben som man kunde ta bort fixades. Luckan blev också bra tack vare bmw e30 dörrgångjärn.
Luckan måste ju även få sig ett stopp. Blev riktigt bra med den också
![https://www1.garaget.org/gallery/archive/65911/985345_7esqhn.jpg]()
Gallrena blev lite speciella. De ena bockade vil lite för att få 2st olika höjder på ett galler.
Sen så ligger glödbädden på galler och inte i botten på fatet. Tog galler ifrån ett kylskåp. Eldade ur grillen kraftigt första gången och sedan så slipades gellrena i bankslipen med stålborste. Ingen har fått galvfrossa än iaf...
![https://www1.garaget.org/gallery/archive/65911/985337_cakiyg.jpg]()
Men här någonstans spårade de ur. Hur skulle man få in luft till kolbädden?
Funderade länge och sedan letade jag lite i skåpen här hemma och hittade en båtventil som var ställbar.
Happ kapa upp botten och i med den. Men den blev ju så varm så man orkade inte ändra en när man väl fått lite värme i den.
Tänkte på de i ca 5 min och vips så var de länkage som gällde. Svetsade lite och sen var de klart.
![https://www1.garaget.org/gallery/archive/65911/985329_i2dhmh.jpg]()
![https://www1.garaget.org/gallery/archive/65911/985330_018xgx.jpg]()
Hmm men askan åker ju ner direkt på backen. Inte bra då de kan ta eld. Ett askfat byggdes sedan under den.
![https://www1.garaget.org/gallery/archive/65911/985336_iknhfz.jpg]()
Sen kom man på att det var jobbigt att stå och hålla i alla grejer när man grillar så började med tankeverksamheten igen och efter några timmar hade man ett stabilt och bra bord MED ÖLHÅLLARE. (blir troligtvis några till snart då de ej räcker med en)
![https://www1.garaget.org/gallery/archive/65911/985328_vxre3j.jpg]()
Här kändes de som att de var klart men vi får se om man vidarutvecklar den eller försöker hitta ett rostfritt fat och bygger en ÄNNU seriösare.
Sen så undrar jag vad jag ska göra för att få livslängden längre. Syror och salt från köttet lär ju få den att rosta fortare. Smeta in den invändigt med olivolja kanske funkar?
In action då
Jag, eXe och Lillmadde-89 grillade vid garaget och allt funkade som de skulle. Gott blev de också.
Nyss tänt den. Kör med tändvätska och briketter
![https://www1.garaget.org/gallery/archive/65911/985339_2t0izf.jpg]()
Lagt i kroketterna
![https://www1.garaget.org/gallery/archive/65911/985331_uohn3y.jpg]()
Nu börjar de likna något
![https://www1.garaget.org/gallery/archive/65911/985333_01dzez.jpg]()
![https://www1.garaget.org/gallery/archive/65911/985334_p2d7go.jpg]()
Ser riktigt jävla gott ut och kan säga att de va de också
![big_smile](img/smilies/big_smile.png)
![https://www1.garaget.org/gallery/archive/65911/985332_pcmjur.jpg]()
Med locket stängt så får man en riktigt hög värme där inne och man får en fin yta på köttet och kroketterna blir riktigt frasiga och goda. Att de sedan blir en god röksmak på köttet är ju inge fel
![https://www1.garaget.org/gallery/archive/65911/985335_0c6s0g.jpg]()
![https://www1.garaget.org/gallery/archive/65911/985342_zmyy0g.jpg]()
I slutskedet. Tjejen som älskar marinerade och grillade champinjoner fixar de sista.
![https://www1.garaget.org/gallery/archive/65911/985338_ned8ha.jpg]()
Till sist. Lite kritik vore inte fel. Vad kan förbättras osv.