ventilslippning

mangesgolf
5 juni 2007 · 6 Inlägg

hur slipar man motor ventiler

dalldall
5 juni 2007 · 97 Inlägg

i en spesiell maskin. oftast malte månsson!

BMW 535 (1988)
Xuri One Man Clan
5 juni 2007 · 4 287 Inlägg

ventilerna kan man slipa för hand ..man lägger på lite ventilpasta och sedan finns de träpinnar man kan ha mellan händerna och snurra ...har dock aldrig testat det med träpinne ....har slipat in rätt många med maskin fast på plats i toppen med pasta på ...att använda speicell "maskin" e bara komplicerat så länge man inte ska ändra sätesvinklarna osv..att slipa in dom för hand går fin fint ...men toppen och ventilerna måste vara lösa och man ska hålla koll på vilka ventiler som e vilka

Volvo v70 D5 "Ocean race" (2006)
Volvo s40 (2001)
GranatMagnuS Scania, javisst.
5 juni 2007 · 237 Inlägg

billigast är väl att köpa en burk slippasta och en träpinne med sugplopp på ändan och sedan lägga lite slippasta mellan ventilen och sätet, och sen tvinna på med träpinnen som du fäst på ventiltallriken. och glöm inte att vara noga med det hela, slipa in varje ventil ordentligt och se till att ha rätt ventil på rätt plats för varje ventil slipas in individuellt och byter man då så är det lika otätt som när du började.

ska du även fräsa nya säten så låt en kunnig person ta hand om det då man inte bara kan fräsa hursomhelst. men slipningen klarar du garanterat med lite tålamod.

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang