Skriver detta åt min far. Han har en Volvo V70N av årsmodell 2001. Han har problemet med att batteriet laddas ur, nu hade bilen stått i ca 3-4 veckor och batteriet var helt urladdat. Ska inte ett batteri klara av att stå den tiden utan att bli helt urladdat? Batteriet har i nu är knappt 2 år gammalt. Han är bosatt i Oslo, så det blir ju inte så mycket bilkörning då han åker kollektivt mest. Så bilen kan ju alltså bli stående längre tider, men det var första gången som det har blivit helt urladdat på den tiden. Vad tror ni? Är det nått fel så den drar ström? Är batteriet dåligt och behöver bytas för det helt enkelt inte klarar av att stå den tiden? Ber om ursäkt om jag har postat i fel kategori.
Ett batteri kan bli urladdat på 3-4 veckor utan att någonting är fel, det beror på hur mycket utrustning bilen har. Är det larm så drar det en del ström, sedan finns kanske annat som behöver litegrann ström även fast bilen är avstängd och låst.
Batteriet kan ju vara dåligt, men det viktiga just nu är att ladda upp det igen och sedan mäta vilken "tjuvström" bilen har.
En släkting hade samma priblem. V70 han körde sällan o korta sträckor. Satte i volvos batteri för dieselbilar= större batteri. Detta är 1,5 år sen o bilen funkar numera alltid.
Om du inte är tokförbannad har du inte koll på vad som pågår