extraljusen jävlas

LLiLLja
8 februari 2007 · 10 Inlägg

Kopplade in extra ljusen med förra ägarens kablar och allt var frid och fröjd men sen så lossnade reläet och gick sönder så jag köpte ett nytt men nu så fungerar det inte eller en liten snabbis gick dom

Har styr ström och vanlig ström till reläet och jorden är det inge fel på för reläet klickar som det ska.. Sen kommer det ström till lamporna ur reläet och lamporna är hela men ingen av dom 3 fungerar.. Alla kablar är hela till och från lamporna men det jag tror kan vara felet är lampornas jord men jag testade men en annan kabel men den var ganska smal men det fungerade endå inte.. Kan det vara för att jag tog för klen kabel? ..eller har jag jordat på fel ställe? vart jordar man bäst? kabeln som sitter där är ganska gammal och det har härjat ganska mycket på den så kan det vara de som är felet? jord sladden sitter på skruven som håller i ena xjuset är det fel?

Nån som har nått annat förslag på vad som kan vara fel?

Är grymt less nu.. :S

Mazda Mx6 (1992)
Drönirettab
9 februari 2007 · 21 761 Inlägg

Det bästa är att ta bort jordkabeln från fästskruven och istället dra en ny som skruvas fast i karossplåten på ett bra ställe. Det brukar kunna krångla när man bara har jordat i fästskruven, det bildas oxid och rost där.

Appelberget
10 februari 2007 · 8 Inlägg

jordkabelfästet kan du kladda in med antingen kopparpasta eller vaselin så ärjar de inte.

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang