2244
Sök

Ventilfjädrar Volvo B230 (rödblock) 9135130

Kärnkraftstomte
772 Inlägg
för 2 timmar sedan
Trådstartare
#1
Finns det nån som har bra koll på Volvos gamla rödblocksmotorer här?
Jag är på jakt efter 16st ventilfjädrar till Volvo B230.
För att göra det enkelt för mig (och även billigare) så tänkte jag därför helt enkelt jaga rätt på två gamla toppar och plundra dem på fjädrar (jag nöjer mig alltså med begagnat). Fjädrarna jag är ute efter ska tydligen ha orginal artikelnummer 9135130.

Kollar man på exempelvis https://shop.klracing.se/sv/artiklar/en … -45kg.html eller
https://folkraceshop.se/ventilfjader-vo … ginal-26mm så verkar det finnas flera olika fjädrar. 26, 29 och 33mm enligt Folkraceshop och på KL-racings sida står det att "Det finns två olika modeller på originalventilfjäder/Brickor till volvo 8V, en modell som är mindre och har samma mått som 16v." -Och en annan som enbart finns på 8v eller vad?

Hur vet man vilka som är rätt? Är det möjligen så att på turbomotorer så är det en typ av fjäder och en annan på vanliga "GL-motorn"?

I mitt fall så tänkte jag montera dem på en Saab B204-motor och den enda informationen jag hittar från folk som har gjort den här operationen tidigare är vilken motor de sitter på och artikelnummret fast eftersom att jag tänker mig att leta på begagnatmarknaden så vill jag ju bara veta vilken specifik motormodell jag ska leta efter.

Håll avståndet till bakomvarande fordon!


Sök