2812
Sök

apelsinskal (lack) :S

Bad decisions make good stories
86 Inlägg
2 februari 2008
#21
har haft samma problem med en av mina gamla båtar. du behöver bara våtslipa och sen klarlacka. är det riktigt mycket apelsinskal så är tipset att inte börja med 1500 papper det tar för lång tid om det är skit dåligt. börja med typ 600 tills det är jämt sen typ 1000-1500 för att få bort eventuella repor från tidigare pappret.

tips till nästa gång du lackar kan vara att ha mer förtunning i lacken så den riner ut bättre! om inte det var felet kan det bero på att du lackade i en lokal som det var för hög luftfuktighet eller för varmt så det torkar för fort så det inte hinner "rinna ut"


2 februari 2008
#22
Eller så är de fel storlek på munstycket i sprutan... Klarlacken jag kör med just nu så är det inte någon förtuning alls utan bara 3:1 med härdare... funkar ok..

2 februari 2008
#23
Men som sagt, skulle jag vara dig så skulle jag lacka om. Går de lacka om den delen som är apelsinskal så gör de! Tar evigheter o polare bort reporna från våtslipen... man får våtslipa, polera... vänta ett tag... sen polare mera... vänta... Eftersom reporna kommer tillbaks efter ett tag.. Som sagt..

Mitt tips till dig.. slipa ner beroende på vad det är för färg.. Men ja skulle slipa ner med 500 eller 320 o sen lacka om..

Lycka till big_smile

Bilvårdsexpert
663 Inlägg
2 februari 2008
#24
Patrikhenriksson skrev:
Tar evigheter o polare bort reporna från våtslipen... man får våtslipa, polera... vänta ett tag... sen polare mera... vänta... Eftersom reporna kommer tillbaks efter ett tag.. Som sagt..

Lycka till big_smile
En repa poleras inte bort för att sedan kryp fram igen:) Det är den feta ytan från poleringen som ligger och trolla bort reporna, ungefär som vax.

Och att börja slipa med 600 våtslip är väl ändå "lite" väl grovt!? På apelsinskal behöver man aldrig börja med så grovt papper!

Läger man för lite klarlack blir det torrsprut. Blir det i ditt fall apelsinskal så finns det många faktorer som spelar in. Ex: för litet munstycke i spruta, dålig spruta, för lågt tryck, för långt avstånd mellan spruta och föremål, för kallt, för varmt, för snabb härdare, lagt för grov yta med grundfärgen och/eller basen.

Undrar hur många som verkligen våtslipat ett större område med 2000 här inne!?? För då hade man nog inte föreslagit det med tanke på hur djupa repor det verkligen blir:/

Trådskaparen: Du gör självklart som du vill. Då jag våtslipat mkt, bl.a en lastbilshytt så kan jag tala om att 2000 våtslip är inget du vill göra. Med maskin kan jag köpa. Men med kloss eller papper för hand? Då har jag ial varnat er;)

Och att slipa ner en lack innan lackering med 320 vore ärligt talat vansinne!!yikes En lack sjunker i ca 1år. Kan LOVA att slipa man med 320 och lackering över det så kommer sjunkningar synas inom max några veckor!
Senast redigerat av Speedman (3 februari 2008)

Välkomna att besöka min firma: www.bilpedanten.com


Sök