malmö arabland?

NxV ElectroRaggare
28 mars 2008 · 885 Inlägg

Skogsturken är den roligaste typen som finns.
Han talar/ser ut & agerar Precis som alla roliga typer här i stan big_smile

Chevrolet Tahoe -99 4x4 på M/T 33x13,5X20 däck
Dodge M880 -77 Blivande skogskung!
Chevrolet Tahoe LT "NxV" (1999)
Volkswagen Arteon "GT-R" (2018)
red daddy
28 mars 2008 ·

baca skrev:

Rille0 skrev:
ibland känns det nästan skönt o bo ute i skogen .. smile

Du går inte säker i skogen heller du kan ju stöta på den här gamla filuren
http://www.youtube.com/watch?v=ugiBP47M … re=related

Faan va gött... Riktigt nice... Mitt absolut favoritklipp på youtube! lol
Sicken kille

FL3JM Inga konstigheter
28 mars 2008 · 2 064 Inlägg

Den där videon är klockren, stämmer bra överens med den här bilden:
http://i65.photobucket.com/albums/h202/toqueville/SVTmuslim.jpg



Finns massa skön fakta:

http://www.rights.no/filer/PPR_UK.jpg
Läs mer: http://www.rights.no/publisher/publishe … ekstid=805


Lite annat "roligt":
http://img80.imageshack.us/my.php?image=bildks8.jpg <-- fin kurva för våldtäktstatistik

I Oslo har dom gjort en undersökning av etnicitet vid våldtäkter, mycket intressant:
http://www.aftenposten.no/english/local … 190268.ece

Finns ett förslag att man ska lära dom att inte våldta också:
http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks … 216811.ece

jonesono Personal- och beteendevetare
28 mars 2008 · 1 082 Inlägg

Phaetoon skrev:

blacken skrev:
Jag är fullständig övertygad om att det är inte "spridningen" som är det huvudsakliga problemet. Utan avsaknaden av ett praktiskt och moget tillämpande av det gamla och beprövade Engelska talesättet  "Det är värdens plikt att få gästen att känna sig hemma. Det är gästens plikt att förstå att han inte är det"

Det där har du helt rätt i. Problemet är ju bara det att i många invandrartäta områden så är gästerna för många för att värdarna ska klara av uppgiften. Det blir det omvända förhållandet. Dom "infödda" svenskarna blir gäster. Man kanske skulle bygga villor och bostadsrätter i dessa områden och även bygga en massa studentlägenheter? Då skulle man kanske kunna få in en helt annan kultur och mer blandning?

O ja, det finns exempel på ställen där studenter blandats upp med tidigare segregerade områden..och vips, så lugnar det ner sig mer. Kanske inte helt, men en bit på vägen.

Litterarum radices amarae, fructus dulces.
jonesono Personal- och beteendevetare
28 mars 2008 · 1 082 Inlägg

blacken skrev:

jonesono skrev:

blacken skrev:
Om du nu är så djävla intelligent, kan du då för klara för en mindre "vetande" individ, hur kan en individ/person INTE vara ansvarig för sina handlingar. Må så vara att jag inte kan nå upp till din överlägsna  och intellektuella standard.  Men en sak vet jag att det JAG gör ÄR mitt ansvar. Och jag väljer i mitt liv vad det ska bli. Och detta faktum kan vare sig du eller någon annan "bättre vetande" person/individ snacka, bort hur mycket ni än vill.

Oj oj, där fick du till de! Inte dags att krydda med lite biologiska förklaringar också? big_smile
Bara det faktum att du helt sonika väljer att inte se till "gruppen"/samhället, gör att diskussionen platt faller. Man måste alltid se åt båda hållen.. individ- som samhällsnivå. Det går inte att förklara detta enbart på individnivå. Det finns sociala faktorer och "krafter" som ser till att folk kan hamna i kriminalitet.. tänker dock inte ha någon längre föreläsning på forumet.
Vet inte om du kan googla detta (eller söka på annat sätt), men "differentiellt umgänge", "stämplingsteori", "avvikelse", "konfliktteori", "kontrollteori".. ja, det finns hur mycket som helst inom ämnet.
Får se om jag eventuellt hinner med en snabb redogörelse ikväll.. nu skall det iväg och skrivas uppsats - om kriminalitet.

Det spelar INGEN roll vad man än vill säga om det. Faktum ÄR att DU som individ är ensam ansvarig för dina handlingar och DU väljer i ditt liv, ingen annan gör det.  Man kan ALDRIG skylla på någon annan individ heller samhällsföreteelse när man agerar i sitt liv. Dessutom så "bortser" jag inte ifrån den s:k "gruppen", men gruppen består av, just det ja INDIVIDER.

Du vill helt enkelt inte inse att det finns fler variabler som spelar in i det här, än enbart ens egna aktiva handling i detta. Jag avfärdar inte ens egna aktiva handlande, men det är INTE det enda som spelar in.
Bara det faktum att du helt avfärdar alla andra tänkbara orsaker, gör det näst intill omöjligt att diskutera med dig - du vägrar ta in vad jag säger! Kanske är det ett undertryckt "hat" mot akademiker?! Man undrar ibland!
Ring valfritt universitet och snacka med någon lektor i ämnet..
Kör en redogörelse över några tänkbara infallsvinklar lite längre ned.

...Och flera individer bildar en så kallad "grupp".

Senast redigerat av jonesono (28 mars 2008)

Litterarum radices amarae, fructus dulces.
jonesono Personal- och beteendevetare
28 mars 2008 · 1 082 Inlägg

MilleN skrev:

jonesono skrev:
Ja, inte är det tecken på lyckad integrering! Katastrofalt att det är så pass skiftande fördelning av invandrare till olika kommuner i sverige. En del tar emot allt mer än de klarar av, andra tar knappt emot någon. Det behövs en rejäl förändring där invandrare måste hamna bland inhemska svenskar, så att det mixas. Det är iaf ett steg på vägen mot att både de och vi, skall känna att de är en del av sverige (och är som "alla andra").
Buntas en stor mängd ihop på ett mindre område, går det snabbt utför.. stor hopplöshet, arbetslöshet, ingen vill veta av dem osv - ond cirkel!

Jag håller helt med, men frågan som du ställer till alla kritiska. Vad gör du åt saken? Är faktiskt nyfiken.

Jag utbildar mig inom (närliggande) ämnen, så att jag förhoppningsvis kan få andra att förstå vad som "saknas" eller behöver åtgärdas - på olika nivåer. Det märks med tiden, men det är inte en omöjlighet att jag börjar jobba inom krim. Ämnet lockar mig och är en rejäl utmaning!

Vad gör du själv? smile

Senast redigerat av jonesono (28 mars 2008)

Litterarum radices amarae, fructus dulces.
jonesono Personal- och beteendevetare
28 mars 2008 · 1 082 Inlägg

Dte här kan kanske vara mitt längsta inlägg någonsin, men är man intresserad så...
Nedan är drastiskt förkortade versioner av ett par teorier/begrepp som man bör använda för att förklara kriminalitet/brottslighet.
(Reserverar mig för eventuell felskrivning - ha förståelse!)

•    psykologiska förklaringar: ”onormala psykiska tillstånd” – Likt de biologiska förklaringarna på brottslighet, vänder sig de psykologiska förklaringarna mot personen och här vilken typ av person – personlighetstyp – det rör sig om. En del menar att det rör sig om en minoritet av individerna i samhället som utvecklar en slags psykopatisk eller en slags ”omoralisk” personlighet som är mer benägen att begå brott ohämmat. Den tidiga kriminologiska forskningen utspelade sig allt som oftast på fängelser och även mentalsjukhus. Här var det psykiatriska idéer och stor vikt vid vad som särskilde de kriminella ifrån ”de andra”. Hans Eysenck menade att man ärver psykiska tillstånd och att det i detta fall skulle röra sig om en individ var benägen att begå brott eller på annat sätt få problem under socialisationsprocessen. Det är dock oerhört svårt att bevisa att psykopatiska drag skulle vara förknippat med en böjelse för kriminalitet. Det är snarare så att man har undersökt individer med psykopatiska egenskaper som har varit brottslingar och därmed har dessa egenskaper blivit negativt förknippade med brottslighet. Själva grundstenen i såväl psykologiska, som biologiska förklaringar, utgår från att ”felet” sitter i individen och inte i samhället.

•    Samhällets normer och sanktioner – I och med att vi genom hela livet socialiseras i att följa vissa, för samhället givna, normer och regler så blir oftast resultatet att vi följer dessa. För varje regel och norm finns det sanktioner som skall se till att vi inte hamnar utan för den givna ”ramen”. En sanktion är varje reaktion ifrån andra om hur en individ eller grupp beter sig. Detta fungerar som en slags ”osynlig” polis som har till uppgift att se till att vi efterlever de regler och normer som finns. Det finns positiva (en slags belöning för att vara konform) och negativa sanktioner (en slags straff för ”fel” sorts beteende som inte överrensstämmer med de givna normerna). Det finns en skillnad mellan formella och informella sanktioner. Formella rör sig om att det finns en organisation eller organiserad grupp människor, var uppgift är att se till att normerna efterlevs. Exempel på detta är domstolar och polisen, som har som uppgift att leta reda på lagbrytare (normbrytare). Den informella sanktionen rör sig om att det sker spontana reaktioner på bristande likformighet.

•    Avvikelse – Handlingar som går i strid med de normer och värderingar som finns ute i samhället och är allmänt accepterade. Vad som kan definieras som avvikande är olika från kultur till kultur. Det som ses som ”normalt” i en kultur, kan ses som ”avvikande” i en annan. Det finns formella och informella sanktioner som tillämpas för att förstärka de sociala normer som finns. Lagar som råder, är en form av norm för samhället. Följs inte lagarna – brott/kriminalitet, inträffar sanktioner till följd att upprätthålla lagarna och motverka överträdelse. Vissa hävdar att våld och brottslighet är oundvikligt i samhällen där man inte kräver anpassning och konformitet. Finns exempel på länder, så som nederländerna, där man tillåter avvikande aktiviteter men brottsligheten är fortsatt låg. Eller i Latinamerika där många har låg grad av rättigheter, men det råder utbredd brottslighet.

•    Anomi (durkheim/merton) – När de sociala normerna förändras ute i verkligheten och förlorar greppet om individen, kan den börja känna hopplöshet, meningslöshet och tappar sina mål till följd av att den inte riktigt vet vilka riktlinjer man skall rätta sig efter. Durkheim såg brott som en slags social fakta och nödvändiga i moderna och föränderliga samhällen. Detta har sin grund i att individer i moderna samhällen får större utrymme att uttrycka sina val, vilket även ger större risk för att det skall uppstå konflikter. Han lade även grunden för att Robert K Merton (1957) skulle kunna förklara brott och avvikelse genom att anomi kunde härröra till de ”krav som ställs på en individs beteende när accepterade normer hamnar i konflikt med den sociala verkligheten”. Merton menade att det inte räcker för människor att ha ”tillräcklig” självdisciplin och slita tillräckligt hårt för att kunna ”ta sig upp” eller ”bli rik”. Han menade att de mindre lyckligt lottade alltid kommer att ha svårigheter för att kunna göra karriär den ”normala” vägen. Situationen på att ”komma upp sig” ökar lätt i denna sits, var efter man tar till lämpliga medel – lagliga eller olagliga för att ”ta sig upp”. Avvikelse är en ”rest” efter ekonomiska orättvisor och brist på jämlikhet. Kriminaliteten ökar, trots att samhällen blir rikare människor får det bättre.

•    Differentiellt umgänge (eng. differential association/inlärd avvikelse) – Edwin H Sutherland introducerade detta begrepp då han menade att samhällen rymmer många olika kulturer och därmed subkulturer. En del av dessa subkulturer kan visa tendenser på att uppmuntra kriminalitet. Andra gör det inte. Han menar därför att man kan bli kriminell genom att helt enkelt umgås med andra som bär på kriminella normer, så kallade bärare. Han menade även att man lättast lär sig hur man skall bete sig av den primärgrupp man tillhör – åldersrelaterat. Därför är det också de som är jämnåriga med en själv som kommer att få det största inflytandet över hur man utvecklas. Därmed kan man med denna teori utesluta psykologiska faktorer, som på ett eller annat sätt vill skilja kriminella ifrån andra. Med andra ord så lär man sig ett kriminellt beteende, precis som vilket annat beteende som helst. Det är handlingsmönstret som är nyckeln, då kriminella och icke-kriminella är inriktade mot i stort sett samma värden, men att man väljer olika vägar för att uppnå detta. Att vissa väljer otillåtna vägar, har inte med saken att göra, då det är ”naturlig” väg för dem.

•    Stämplingsteorin (labelling theory) – Här tolkar man inte avvikelse som en egenskap hos en individ/grupp, utan som ett samspel mellan den avvikande och den icke-avvikande. Grundstenen är att man måste ta reda på varför en viss människa kan etiketteras som avvikare. Enligt den här teorin kan man se början på ”stämplingen” redan i barnåren. Att palla äpplen, skolka från skolan eller slå sönder saker, kan i välbärgade områden ses som ”pojkstreck” av lärare, polisen, föräldrar. ”Detta är sådant som man växer ifrån.” (Tämligen harmlösa handlingar, med andra ord.) I fattiga områden kan detta ses som en start på ungdomskriminaliteten för de unga barnen. Om någon blir stämplad som kriminell (avvikare) i unga år, är han/hon också stämplad av lärarna på skolan, framtida arbetsgivare och blir därmed mött därefter. Enligt sociologen Howard Becker, så är avvikande beteende det beteende som människor etiketterar som avvikande. Han menade att det inte är det avvikande beteendet som är den avgörande faktorn, utan att det är själva händelsen till att någon blir ”avvikande”. Exempelvis kan hur man talar, rör sig eller ens etniska bakgrund, vara avgörande för om någon blir etiketterad ”avvikande”. Stämplingen påverkar inte bara hur andra uppfattar en individ, utan för även påverkan på individens självbild. Detta menar man kan resultera i att det i slutändan är etiketten ”avvikande” som blir så central för individens identitet att det leder till en ökad intensifiering och fortsättning på beteendet.

•    Konfliktteorier – Här går man ifrån tidigare teorier om att det rör sig personlighet, biologi, anomi, social desorganisation och stämpling. Istället rör det sig om att människor aktivt väljer ett avvikande beteende, som en slags reaktion på orättvisor som finns i det kapitalistiska systemet. Detta rörde mer samhällets struktur och som ett slags ”svar” på den klass som vinner på att strukturerna ser ut som de gör. En del kriminologer har menat att det är tillämpningen av lagarna som fungerade som en slags redskap för de som stiftade dem, för att kunna bevara sina ställningar i samhället. Lagarna tillämpas alltså inte ”neutralt”, lika för alla i befolkningen. I och med att orättvisorna ökar mellan klasserna, blir lagen ett viktigt instrument för att personer med makt skall kunna upprätta ordningen (och underordningen för ”de andra”). I denna typ av kriminologi inkluderades även begrepp som social rättvisa, makt och politik, vilket inte diskuterats förut.

•    Kontrollteorier – Har sin utgångspunkt i att det rör sig om obalans i den fysiska och sociala kontrollen som skall förhindra att impulser till kriminalitet hålls i schack. Man utgår från att människor handlar rationellt och beräknar om en avvikande handling är lönsam. De menar att varje människa skulle begå en brottslig handling, om det skulle ses som ”lönsamt” och möjligheten fanns. Därmed säger man indirekt att ”tillfället för tjuven”. Kontrollteoretikern Travis Hirschi menar att människor i grunden är egoistiska och fattar därför beslut om brottsliga handlingar är att föredra, genom att väga för- mot nackdelarna. Han tog fram en teori om att det finns fyra band som binder oss samman med samhället. Dessa fyra var; anknytning, förpliktelse, engagemang och tro. Om samtliga band är starka, kan de hålla kvar individen vid att vara ofri att bryta mot lagen. Men om det på något plan finns svaga band eller brister till samhället, kan kriminalitet och brottslighet bli en trolig följd. Till detta menar han att de som är avvikare ofta har låg självkontroll och att detta skulle vara en följd av otillräcklig socialisation i hemmet eller i skolan. En del kontrollteoretiker menar att det är den ökade tillgängligheten på nya ”mål”, som har ökat brottsligheten. Man menar att folk konsumerar mer nu och att det därför finns fler bilar, datorer etc. att stjäla. Som en reaktion på detta, installeras billarm, larm i hus eller andra avgränsningar. Att göra det svårare för brottslingar är en populär tanke, men sällan särskilt hållbar. Man riktar här inte fokus på vad som ligger bakom – själva orsaken – till att brottsligheten ökar. Det blir istället tal om ett bepansrat samhälle som vill stänga ute omvärlden, med all den kriminalitet som finns där. Problemet är att kriminalitet kan flytta på sig och söker därför upp nya vägar och andra områden att befinna sig i.

•    Genus och brottslighet – Det finns oerhört stora skillnader mellan antalet kvinnor och män som begår brott och sitter fängslade. Av samtliga intagna, är det bara ett fåtal procent som är kvinnor. Man kan även se att det finns klara tendenser till vilken typ av brott som kvinnor och män ägnar sig åt. Enligt officiell statistik så begår kvinnor sällan brott där våld är inblandat, utan de ägnar sig istället åt mindre stölder, snatteri, prostitution etc. Det finns dock dem som anser att officiell statistik inte stämmer överens med verkligheten. Otto Pollak ansåg att kvinnor inte lika ofta blir inrapporterade för de brott de begår, som män. Han menade på att kvinnor har en slags domestikal roll, vilken ger dem möjlighet att slippa undan rapportering om de blev ”tagna” eftersom kvinnor är naturliga bedragare och därmed duktiga på att dölja sina brott. Detta var en biologisk bakgrund som kvinnorna tillskansat sig genom att under hela sin uppväxt dölja obehag och smärta för män (som ex. vid menstruation). Han menade även att polis och rättsväsende lättare ”såg mellan fingrarna” när det gäller kvinnlig kriminalitet, kontra mäns kriminalitet. Andra teser om kvinnors och mäns kriminalitet, har resulterat i studier där man undersökt om det finns skillnader i hur de behandlas av polis. Resultaten verkar peka på att äldre kvinnor behandlas mer varsamt än exempelvis yngre män. Svarta kvinnor utsätts å andra sidan för mer hårdhänt behandling än vita kvinnor. Vidare finns det teorier om att sociala uppfattningar om kvinnlighet påverkar hur rättsväsendet beslutar sig för att döma kvinnor. Om kvinnor beter sig på ett sätt som avviker från de normer som ”säger” hur kvinnor skall bete sig, så döms kvinnan oftare, i och med att hon blir dubbelt avvikande. Dels för sin handling, men mer för sin opassande hållning till sin kvinnlighet. Frances Heidensohn ansåg detta och menade att det finns en dubbelmoral inom rättsväsendet, där exempelvis manligt våld ses som naturligt, medan kvinnligt våld skall förklaras i psykologiska termer.

•    Subkulturella förklaringar: Avvikande subkultur – En underkultur där medlemmarna har egna värden som skiljer sig från majoritetens. Inte sällan bildas dessa just till följd av en slags avståndstagande markering mot majoriteten. Albert Cohen ansåg att den viktigaste orsaken bakom kriminaliteten var de motsättningar som fanns i samhället. Han menade att reaktionerna på motsättningarna i samhället fungerande kollektivt och att detta visade sig genom subkulturer. Han skrev boken ”Delinquent boys”, där han menade att det var pojkar från arbetarklassen som genom frustration över sin situation, gick med i gäng (avvikande subkulturer) där man värdesätter motstånd och utmaningar som en slags medveten förkastelse av medelklassens sociala normer. Richard Cloward och Lloyd Ohlin (1960) ansåg att Cohens teorier om arbetarklassens pojkar var största risken, men att de som befann sig i riskzonen även var dem som internaliserat medelklassvärderingar och uppmuntrats till detta, men som senare inser att dessa mål aldrig kommer nås, går över till att ägna sig åt avvikande aktiviteter (kriminalitet).

Litterarum radices amarae, fructus dulces.
jonesono Personal- och beteendevetare
28 mars 2008 · 1 082 Inlägg

PlatinumRacing skrev:

jonesono skrev:

PlatinumRacing skrev:
Jag (som själv är en invandrare) har tröttnat på alla dessa "gangstawannabes" som beter sig som idioter och tror att de bor i ghetton. DET FINNS INGA J*VLA ''GHETTON" I SVERIGE. De ger oss andra invandrare ett dåligt rykte.  Mitt råd är att utvisa kriminella invandrare för alltid. Sverige har varit generöst och hjälp folk i nöd och därför blir jag förbannad när folk med utländskt bakgrund missköter sig...

Det är nog få människor som tycker att "ghetton" är något bra! Vad som har gjort att det mer eller mindre blivit ett slags "ghetton" på flera platser, är ju frågan man måste ställa sig.
Kass integrering, taskig självbild, dåliga förebilder, hopplöshet i området man bor, hög arbetslöshet osv. Finns hur många faktorer som helst som spelar in - men som de själva inte kan göra något åt.

Majoriteten av ungdomarna i förorten tycker att ghetton är bra och att man är "tuff" om man bor i dem, tro mig jag vet bor själv i förorten och får höra detta varje dag. "Ghetton" i sverige är nått de skapar i sitt huvud för att känna sig tuffare...

Jodå, jag har själv intervjuat folk i förorten..."ghetton" i sverige är inte riktigt vad "riktiga" ghetton i mångmiljonstäder är nej - det blir vad man skapar det till, mer i huvudet än i verkligheten ja.
Läs ovan om "stämplingsteorin", den kan bland annat appliceras på folk som lever i svenska motsvarigheten (om vi kan kalla det så) till ghetton.

Litterarum radices amarae, fructus dulces.
Malm3n Fotograf @ Team Insane Racing
28 mars 2008 · 1 781 Inlägg

Faktum är att om jag skulle flytta till ett arabland eller vilket annat land som helst så skulle jag få anpassa mig efter deras system det skulle inte bli några ..MEN.. jag ...

Det är ett Faktum inget jävla hittepo:)

och att bara nämna en annan sak.. (är själv halv serb) så är Sverige nog det land som är minst Nationalistiska land i hela världen kommer du till något annat land, vilket land som helst, så är befolkningen väldigt patriotiska!!!!

Senast redigerat av Malm3n (28 mars 2008)

Team Insane Racing
jonesono Personal- och beteendevetare
28 mars 2008 · 1 082 Inlägg

Malm3n skrev:
och att bara nämna en annan sak.. (är själv halv serb) så är Sverige nog det land som är minst Nationalistiska land i hela världen kommer du till något annat land, vilket land som helst, så är befolkningen väldigt patriotiska!!!!

För det är vetenskapligt bevisat... av dig. wink
Inte sagt dock att sverige har "tummat" på sin nationalism, innan någon hoppar på en.

Litterarum radices amarae, fructus dulces.
Malm3n Fotograf @ Team Insane Racing
28 mars 2008 · 1 781 Inlägg

jonesono skrev:

Malm3n skrev:
och att bara nämna en annan sak.. (är själv halv serb) så är Sverige nog det land som är minst Nationalistiska land i hela världen kommer du till något annat land, vilket land som helst, så är befolkningen väldigt patriotiska!!!!

För det är vetenskapligt bevisat... av dig. wink
Inte sagt dock att sverige har "tummat" på sin nationalism, innan någon hoppar på en.

nä jag menar inte så men Sverige har väldigt lite nationalism jämfört med andra länder hade massa svenskar kommit till vilket annat land som helst och börja hävda att ni ska göra som vi säger annars gör vi massa dumma saker. Vad hade hänt med dessa svenskar, ja jag vet då inte med jag antar att det landet inte hade accepterat det för fem öre! och med nationalism menar jag inte med total rasism utan att man älskar sitt land och gör vad som helst för det, för landets bästa!

Team Insane Racing
alain www.bimmerpower.org
28 mars 2008 · 3 995 Inlägg

Jag tror inte att dom värsta är dom som har kommit i de sista tider, det är dom som har var här i flera år till och med född i Sverige, dom som vet hur det fungerar med systemet, jag tror att det är så i alla olika länder som tar emot araber.
Det finns två kategårier av dessa i deras land, dom som är utbildad som kommer i Sverige och söker hjälp, som integrerar sig i Svenska liv, som lär sig Svenska, jobbar, och uppför sig på korrekt sett.
Och den andra, som har missat någonting eller inte kunde utbilda sig på grund att efter övriga omständigheter kunde inte och dessa som kommer i Sverige ser Sverige som en paradis, blå himmel, Sverige är fantastisk, det man inte kan köpa, det tar man, eller fördärvar det.
Dom har en kultur som är helt annat än den som finns i Sverige. Den del som saknar utbildning tänker inte på samma sett som den som är utbildad, dom tänker inte att man måste kämpa för att gå vidare, dessa araber lär sig mycket snabb att i Serige man kan få hur mycket som helst utan göra någonting.
Dom vill inte ens lära sig Svenka, hur kan dom få jobb? nej, det räker med sosialbidragen. Dessa ska transporterar tillbaka i sina länder, det är inte dom som man behöver i Sverige för utöka Svenska utvekling i den moderna tiden.
Det finns många kommuner som tar emot för många araber, kanske för att kommunen får störe statligt bidrag för det och därefter brur sig inte hur dom klara sig och staten kräver inte nånt redovisning om hur dessa mäniskor klar sig.
På det hela, var sitter ansvarig?
Finns nånt på den tråd från en av dessa länder som kan förklara hur han känner sig ?, det skulle vara bra att veta vad dom tycker och får lite mer kött på ben.

Senast redigerat av alain (28 mars 2008)

varje beröring av bromspedalen är första tecken av rädsla!!!
För BMW entusiaster www.bimmerpower.org
BMW X5 4.4i (2006)
BMW 530i (2003)
_Sofie_
28 mars 2008 · 93 Inlägg

richardoo290 skrev:
jag fattar bara inte varför så många är emot att man ska ställa krav på dem ?
kommer dem hit så ska dem 1. lära sig svenska 2. söka jobb 3. vara trevlig. 4. respektera oss och vår kultur, dem är "gäster" här.. de får dem inte glömma.. hmm

är man utbildad läkare i afganistan eller nått och man vill bli läkare här så: lär dig språket. gör ett svenskt läkarprov.. eller snabbkurs.. allt måste inte läsas om. skitsnack, vill en utländsk läkare jobba i sverige kan han göra det efter 2 månader... men nä han e allt för jävla stolt så han skiter blankt fan i o anstränga sig lite.

Jag själv går regelbundet hos en läkare då jag haft en sjukdom sedan jag föddes. Sedan jag blev myndig har jag gått hos en läkare på vuxenavdelningen. Min läkare är utländsk och ofta har vi tolk eftersom jag inte förstår vad min läkare säger och hon inte förstår vad jag säger. Hon hade jobbat som läkare i Sverige en månad när jag träffade henne första gången. Om hon som läkare och specialist hade kunnat svenska så hade det underlättat för oss båda, dessutom hade landstinget sluppit en avgift för tolken som ska ha lön.

Det bästa med Malmö är vägen därifrån!
Nissan Micra 1,3 GX "Micke" (1998)
SwenssonGTI
28 mars 2008 · 358 Inlägg

PlatinumRacing skrev:
Jag (som själv är en invandrare) har tröttnat på alla dessa "gangstawannabes" som beter sig som idioter och tror att de bor i ghetton. DET FINNS INGA J*VLA ''GHETTON" I SVERIGE. De ger oss andra invandrare ett dåligt rykte.  Mitt råd är att utvisa kriminella invandrare för alltid. Sverige har varit generöst och hjälp folk i nöd och därför blir jag förbannad när folk med utländskt bakgrund missköter sig...

Tack, äntligen en som förstår.
Håller med om det med utvisning av kriminella invandrare.

Hvis_Lyset_Tar_Oss
28 mars 2008 ·

tycker det mest skrämmande är de vannsiniga våldsbrotten som ökar, sjuka människor har vi haft i alla tider som mördat pga djup psykisk störning.
Men nu skjuts folk ner på öppna gator mitt på dagarna och det i affärsmässiga syften.
På allt fler håll i landet kan man se likheter med små inbördeskrig mot samhället och dess medborgare, och det är bara början!
Vänta till när de senaste åren tillkommna kidsen i landet närmar sig 20-25  å det börjar bli riktigt galet, dvs de som nu e runt 13-14 och  som sliter upp en killerstick om du som vuxen inte viker undan på stan, och som redan börjat sin kriminella karriär med bötning av sina skolkamrater osv, helt i stil med sina äldre idoler inom den kriminella gängkulturen. En liten tanke till som är rätt skrämmande är de barn som kommer från länder helt utan fungerande rättssamhälle, där man var tvungen att råna, alt ha ihjäl nån för att få mat för dagen.
Tror ni de ändrar sig när de kommer till sverige? lika lätt är det att skaffa cash för dagen här genom att ta pengarna istället för att gå i skola och sedan skaffa jobb, jag tror att det i småskolor och högstadier runt om i landet går mördare som elever, kika bara få filmen Guds stad och dess uppföljare.. Over and out

Senast redigerat av Hvis_Lyset_Tar_Oss (28 mars 2008)

richardoo290 VOLVO for life..
28 mars 2008 · 2 113 Inlägg

_Sofie_ skrev:
Jag själv går regelbundet hos en läkare då jag haft en sjukdom sedan jag föddes. Sedan jag blev myndig har jag gått hos en läkare på vuxenavdelningen. Min läkare är utländsk och ofta har vi tolk eftersom jag inte förstår vad min läkare säger och hon inte förstår vad jag säger. Hon hade jobbat som läkare i Sverige en månad när jag träffade henne första gången. Om hon som läkare och specialist hade kunnat svenska så hade det underlättat för oss båda, dessutom hade landstinget sluppit en avgift för tolken som ska ha lön.

fan såndär skit ska du inte acceptera! säg att du vill byta läkare eftersom du vill ha en som kan förstå dig.
och nej man är inte rasistisk då..

alain www.bimmerpower.org
28 mars 2008 · 3 995 Inlägg

Det som måste säga är att det är inte bara araber som gör att man är förbanad,
Det finns också Svensk tonåringar med Svensk bakgrund som sover i skolor och skiter i olika utbildningar.
Dom beter sig på exakt samma sett som araber, bilda grupper, slå sonder alting som kommer i vägen
Dessa anser jag inte som bättre än araber men dom är Svensk, Var ska man skicka dom? vems fel är det att dom har blivit så? TV, amerikansk filmer, data spel på natten i stället för sova och gå i skola vaken och lära sig någonting? föräldrar tycker jag som inte tar tid för sina barn för lära dom vad som är rätt och fel.
Polisen  som inte har makt till någonting och tappar respekt från folk som inte tror på dom länge
Så länge barn kan säga till föräldrar: dra åt helvete, då kan det inte fungerar. Om mina barn hade sagt sånt till mig dom hade flyggit genom balkongen. jag älskar dom och det är omsesidigt.

Senast redigerat av alain (28 mars 2008)

varje beröring av bromspedalen är första tecken av rädsla!!!
För BMW entusiaster www.bimmerpower.org
BMW X5 4.4i (2006)
BMW 530i (2003)
richardoo290 VOLVO for life..
28 mars 2008 · 2 113 Inlägg

Malm3n skrev:
Faktum är att om jag skulle flytta till ett arabland eller vilket annat land som helst så skulle jag få anpassa mig efter deras system det skulle inte bli några ..MEN.. jag ...

Det är ett Faktum inget jävla hittepo:)

och att bara nämna en annan sak.. (är själv halv serb) så är Sverige nog det land som är minst Nationalistiska land i hela världen kommer du till något annat land, vilket land som helst, så är befolkningen väldigt patriotiska!!!!

aa, och det är jääävligt tråkigt.. i tex: norge så får man vifta med sin flagga och känna "ja e norsk- o han brevid mig e norsk.. vi hör ihop .. vi är grymma.. om nån ger sig på oss så kämpar vi tilsammans för vårt land"

så får man inte tänka i sverige.. det är rasitiskt.
och eftersom folk inte har denna nationalistiska känslan i sig längre så är det tyvärr väldigt många som skiter blankt fan i om sverige bevaras svenskt eller om de förvandlas till malmö..
invandrar-gäng har fattat detta och utnyttjar situationen och svenska systemen.

mad

richardoo290 VOLVO for life..
28 mars 2008 · 2 113 Inlägg

alain skrev:
Det som måste säga är att det är inte bara araber som gör att man är förbanad,
Det finns också Svensk tonåringar med Svensk bakgrund som sover i skolor och skiter i olika utbildningar.
Dom beter sig på exakt samma sett som araber, bilda grupper, slå sonder alting som kommer i vägen
Dessa anser jag inte som bättre än araber men dom är Svensk, Var ska man skicka dom? vems fel är det att dom har blivit så? TV, amerikansk filmer, data spel på natten i stället för sova och gå i skola vaken och lära sig någonting? föräldrar tycker jag som inte tar tid för sina barn för lära dom vad som är rätt och fel.
Polisen  som inte har makt till någonting och tappar respekt från folk som inte tror på dom länge
Så länge barn kan säga till föräldrar: dra åt helvete, då kan det inte fungerar. Om mina barn hade sagt sånt till mig dom hade flyggit genom balkongen. jag älskar dom och det är omsesidigt.

jadu, det är vårat problem.. dem ska ha vård/fängelse.. osv.. man får försöka lösa problemen.
dock har vi fullt upp me våra egna ungar o behöver då inte ta emot 1 miljon arab-ungar att ta hand om också?.. för det gåår inte!!! .. det ser vi klart o tydligt idag.

nä, minska invandringen/ dem som kommer hit ska placeras ut bland svenskar. lag på att de ska kunna språket efter 1 år. .. och missköter man sig 3 gånger så ska man bli hemskickad!

som du alain? du är fransk? om du gör 3 brott i sverige så tycker ja tamigfan att du kan återvända till frankrike.  (men du är säkert skitschyst wink )

Senast redigerat av richardoo290 (28 mars 2008)

-S40- Livsnjutare
28 mars 2008 · 403 Inlägg

Rösta smart Rösta på SD

Gta Iv 31april
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang