4310
Sök

bromsarna gnisslar, vad för verktyg skall användas? ser kolvarna likadana ut fram som bak?

6 Inlägg
4 juni 2008
Trådstartare
#1
Hejsan har en SAAB 9000 -92.
Eftersom bromsarna börjat gnissla i bak så tänkte jag smörja kolven samt bromsbeläggen med koppar pasta. vet inte exakt dock hur jag ska få loss kolvarna i bak, köpte idag

http://img89.imageshack.us/my.php?image=kolvwd7.jpg

men där står det "avsedd att återställa kolvarna i fram vid montering av nya belägg". ser det likadant ut bak som i fram? annars så måste personalen missförstått mig. jag tänkte pressa med en stor rör tång så kolvarna i bak rör sig, men en lärare i skolan sa att det inte kommer gå att utan man måste använda sig av ett verktyg där man vrider kolvarna.

min fråga är, ser bromsarna ink kolvarna likadana ut i fram som i bak? och vad för verktyg använder man?

mvh elitan!

4 682 Inlägg
4 juni 2008
#2
e ingen saab expert men så där allmänt sitter det alltid starkare bromsar framtill.skulle gissa på att din saab har 4-kolvs ok å skivor fram,å 2-kolvs ok å lite mindre skivor bak.principen e dock den samma.
kolla så att bromsbeläggen inte slut,skulle gissa på att gnisslet kommer därifrån.
du kan använda en vanlig flat skruvmejsel för att trycka in kolvarna(vridningsrörelse).å om de mot allförmodan inte e slut,så ska du lägga pastan/smörjningsmedlet på skivan å gnugga in de ordentligt.kan vara rost eller smuts som orsakar gnisslet.
å angående de verktyget så e de onödigt,kolvarna återställs då du trycker på bromsen.har aldrig behövt använda ett sånt verktyg.

Styrande position i resebranchen
174 Inlägg
6 juni 2008
#3
Du måste skruva tillbaks kolven om den ska in. Ut kommer den själv då det är självjustering på kolven. Det verktyg du köpt är till Saab 99-900 75-88 som har parkeringsbromsen fram.
Det kanske passar på Saab 9000 med som har parkeringsbroms bak.
Det finns även universal t.ex http://tillbehor.bildelskatalogen.se/(S(nuozb3fkdhauygqqfuu01j45))/Article.aspx?aID=1033&cID=341
Eller:http://tillbehor.bildelskatalogen.se/(S(nuozb3fkdhauygqqfuu01j45))/Article.aspx?aID=1032&cID=341
Biltema har fin sats också http://www.biltema.se/products/manual.a … lId=101152



Sök